‘Wij beginnen met de oplossing’

Onlangs maakten Schneider Electric en TPEX International bekend dat de twee bedrijven nauwer gaan samenwerken. Zo wordt TPEX  werelds eerste EcoStruxure Building Operation Expert partner van Schneider. Deze samenwerking is volgens TPEX CEO Robert Rosier en Debby Slofstra, de Nederlandse Country President van Schneider Electric een enorme stap in de verduurzaming van (commercieel) vastgoed.

“Wij maken de stap van losse componenten en producten naar het leveren van de beproefde technologie inclusief beheer en operatie voor een energie neutraal gebouw en garanderen dat door dit 24/7 te monitoren. Van product naar dienst. We beginnen met de oplossing.” Een gesprek over onder andere de noodzaak van verduurzaming en de mogelijkheden om dit te versnellen. “Het gaat om de bewustwording dat later nu is.”

Het gesprek heeft in deze tijd van corona uiteraard digitaal plaats. “Een jaar geleden kon niemand zich nog voorstellen dat men zes uur per dag achter een scherm zou zitten om virtueel te vergaderen. Dat kon toch allemaal niet?”, zegt Robert Rosier. Hij wil er maar mee zeggen dat onder druk veel vloeibaar wordt. Een beweging gaat volgens hem nooit vanzelf. Dat geldt volgens hem ook voor het verduurzamen van vastgoed. Ook daar zal Covid-19 effect op hebben. “Als we na corona terugkeren naar kantoor zullen medewerkers zeggen ‘is dit kantoor wel gezond? Kan ik hier wel veilig werken?’ Met andere woorden”, voegt Rosier er aan toe, “medewerkers zullen veel meer eisen aan dat kantoor gaan stellen. Dus vastgoedontwikkelaars en vastgoedbeheerders zullen dus ook veel meer moeite moeten doen om een gezondere omgeving te gaan creëren voor hun klanten. Dat is niet meer vrijblijvend.”

Lees hier het volledige interview. Het maakt deel uit van de VJ Special over Vastgoedbeslissers.



Reacties


Laatste nieuws