Beelen.nl op weg naar een bouwplaats zonder afval

Sinds Beelen.nl in 1992 begon als sloopbedrijf is het op alle vlakken hard gegroeid en het speelt nu, ruim 28 jaar later, een aanzienlijke rol binnen de bouw- en vastgoedsector. Nederland is positief aan het veranderen en de diensten van Beelen.nl dragen daaraan bij. Met commercieel directeur Beelen Recycling, Mark Rijnberk, en commercieel directeur Beelen Aannemingen & Beelen NEXT, Axel Hendriks, sprak Vastgoedjournaal over de toegevoegde waarde van goede afvalverwerking. En die begint al ver voor de bouw.

Voor Beelen.nl zijn duurzaamheid en het hoogwaardig hergebruiken van materialen belangrijke kernwaarden. Het bedrijf heeft zich in de laatste 28 jaar ontwikkeld tot een volwaardige sparringpartner voor bouwbedrijven. Zo kunnen de adviseurs van Beelen.nl al aan de tekentafel advies geven over welke type bouwmaterialen het beste te recyclen zijn en bekijken welke donormaterialen er bij de sloop vrijkomen, die men vervolgens weer zou kunnen gebruiken bij de daaropvolgende nieuwbouw. Circulariteit ten top dus. Het correct scheiden en laten verwerken van sloop- en bouwmaterialen is overigens niet alleen duurzaam, maar leidt ook tot lagere kosten voor de opdrachtgever.

Samen met onze opdrachtgevers zien we dat het percentage bouw- en sloopafval naar beneden gaat. En dat is echt top!

Beelen.nl begon ooit als sloopbedrijf, maar heeft inmiddels een veel breder dienstverleningspakket. Demontage, ontmanteling, asbest- en chroom6 sanering, afzet van gebruikte bouwmaterialen, hoogwaardige recycling van reststromen uit de bouw- en sloopsector, productie van grondstoffen en een breed scala aan duurzame oplossingen voor bedrijfsafval. Zo kan Beelen.nl haar opdrachtgevers volledig van dienst zijn in de sloopfase, in de bouwfase en in de exploitatiefase. Bovendien leidt deze integrale manier van werken tot mooie kansen op het gebied van circulariteit en lagere kosten voor de opdrachtgever.

Lees het volledige interview hier. Het maakte deel uit van de VJ Special over Vastgoedbeslissers.

Foto v.l.r. Axel Hendriks en Mark Rijnberk.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022