PriceHubble en Reasult sluiten samenwerkingsovereenkomst

Reasult en proptechbedrijf PriceHubble starten een partnerschap om in vijf landen samen te werken. Beide ondernemingen zijn reeds actief in de DACH-regio. Het partnerschap vereenvoudigt de intrede van PriceHubble op de Nederlandse en Belgische markt, de thuismarkt van Reasult.

De software van Reasult helpt projectontwikkelaars in de vastgoedsector bij het maken van financiële haalbaarheidsanalyses en het monitoren van projecten in de planning- & control cyclus.

Met PriceHubble's Building Simulator, kunnen projectontwikkelaars voor woningprojecten de statistisch meest waarschijnlijke markt- en huurprijzen bepalen. Vanaf de initiële planningsfase worden deze waardes continu in real time bijgewerkt gedurende het hele ontwikkelproces. Op deze manier kunnen verschillende woningtypes in enkele seconden worden geanalyseerd om te bepalen welk woningtype (grootte, indeling, voorzieningen, kwaliteit, enz.) op een bepaald adres vandaag en in de toekomst de beste huur- of verkoopprijs zal opleveren.

Door de integratie van de twee platforms is het rendement van woningprojecten bij de aanvang van een project goed onderbouwd en wordt het tijdens het hele ontwikkelproces bewaakt.

"Door samen te werken, breiden we gezamenlijk het bestaande productaanbod van Reasult uit en creëren we meer transparantie voor projectontwikkelaars in alle fasen van het woningontwikkelingsproces," legt Christian Crain, Managing Director van PriceHubble Duitsland, uit.

"Dit voegt niet alleen waarde toe voor de ontwikkelaars, maar ook voor controllers en het management, door risico's te beperken en inkomsten te optimaliseren via de directe integratie van de nieuwe technologie in de Reasult-software," voegt Aart Zandbergen, CEO en oprichter van Reasult, toe. "De technologie van PriceHubble past wat dat betreft uitstekend in ons portfolio en in onze visie om data met behulp van intelligente algoritmes en systemen betekenisvol te maken voor gebruikers, zodat ze vertaald kunnen worden in beslissingen."

De samenwerking is in eerste instantie gericht op Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022