Frisia Makelaars: 'Covid-19 maakt dat klanten kritischer zijn geworden'

Vastgoedjournaal sprak eind december 2019 met nieuwbouwspecialist Robert Kuiper van Frisia Makelaars over de Haagse woningmarkt. Het ging toen met name over de stikstofproblematiek en de invloed ervan op de nieuwbouwplannen. Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder en lijkt de stifstofuitdaging iets uit een ander tijdperk, dankzij Covid-19. Over de gevolgen daarvan en de nieuwe uitdagingen die de pandemie teweeg brengt, spreken we begin februari 2021, behalve met Robert Kuiper, met specialist bestaande bouw Edwin Rosenbrand en algemeen directeur Rudi van Wechem.  

Robert Kuiper trapt af: “Het dossier stikstof is zeker niet opgelost. Het is alleen even uit beeld. Wat betreft dat andere punt, Covid-19, leek het er op dat we af zouden stevenen op een crisis vergelijkbaar met die van 2008/2009. We hielden ons hart vast, maart vorig jaar, maar het is gelukkig allemaal erg meegevallen. De gevolgen voor de woningmarkt lijken vooralsnog uit te blijven. Dat geldt zowel voor de verhuur en de verkoop, als voor de nieuwbouw en de bestaande bouw.” 

Het volledige interview met Frisia Makelaars is hier te lezen. Het maakt deel uit van de VJ Special over Vastgoedbeslissers

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022