Rapido Wonen: 'Wij zijn er voor de nieuwe vastgoedgeneratie'

De verkoop en verhuur van woningen vindt momenteel nog veel plaats via een makelaar, maar mensen proberen hun woning steeds vaker zelf te verkopen of te verhuren via platformen zoals Facebook en Marktplaats. "Wij bieden de mensen nu een alternatief," vertelt Rapido Wonen aan Vastgoedjournaal.nl.

Om een woning te verkopen of te verhuren gaan veel mensen en vastgoedeigenaren naar een makelaar, maar er vindt een verschuiving plaats in de markt. Er zijn steeds meer mensen die proberen zelf hun woning te verkopen of te verhuren via bijvoorbeeld Facebook en Marktplaats. Nederland is aan het digitaliseren en aan het individualiseren. Deze ontwikkeling heeft in de toekomst ook invloed op de vastgoedmarkt. Mensen willen steeds liever het heft in eigen handen nemen en zelf hun huis verkopen of verhuren, hierdoor wordt de makelaar buiten spel gezet.

Rapido Wonen
Rapido Wonen speelt in op deze trend. Het bedrijf heeft een platform ontwikkeld waar mensen zelf hun woning op kunnen verkopen of verhuren. Het platform is gebruiksvriendelijk en van alle gemakken voorzien. Zo kan je eenvoudig je woning plaatsen op de site en kunnen bezoekers een woonwens instellen. De bezoekers krijgen dan automatisch een mail wanneer hun droomwoning online is gekomen. "Wij snappen dat er verschillende inkomensklasse zijn in Nederland en dat iedereen verschillende behoeftes heeft, daarom bieden wij verschillende pakketten aan. Wij bieden pakketten aan waar je alles zelf moet doen, maar ook een fotografie pakket waarbij een fotograaf langs komt om foto’s te maken," aldus Rapido Wonen. 

Er zijn verschillende websites waar je zelfstandig je woning kan verkopen of verhuren, maar deze websites zijn niet gebruiksvriendelijk of overzichtelijk. Vaak moeten de bezoekers betalen om op een woning te reageren of de foto’s van de woning te bekijken. Rapido Wonen vindt dat dit anders moet en kan, daarom is het platform wel gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en gratis voor bezoekers. "Wij gaan adverteren via social media en Google Adds. Wij zijn één van de enige vastgoed platformen die via sociale media adverteren. Op deze manier trekken wij bezoekers naar ons platform en krijgen de woningen meer aandacht." 

Partners
Een goed platform run je niet alleen, daarom heeft Rapido Wonen verschillende partners om in alle behoeftes van de klant te kunnen voorzien. "Daarom hebben wij landelijke partners zoals SNS, Zibber, Owner en Dynalogical. Met deze partners kunnen wij klanten voorzien van vastgoedfotografie en hypotheken tot aan vastgoedsoftware voor de verhuurders." 

"Met ons concept verwachten wij in te spelen op de nieuwe trend in de woningmarkt en hebben wij voor iedereen een pakket die bij hem of haar past om de woning te verkopen of te verhuren. Met dit concept bieden wij mensen een goed alternatief van een makelaar en verwachten wij de vastgoedmarkt ook te veranderen, daarom is ons slogan ook 'De Nieuwe Vastgoedgeneratie'," aldus Rapido Wonen. 

Wilt u uw woning verkopen, verhuren of partner worden? Ga dan naar www.rapidowonen.nl of neem voor meer informatie contact op met Rafie Greve financieel directeur via rafie@rapidowonen.com.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021