Yield Plus: ‘We zijn geen dertien in een dozijn vastgoedbeheerder’

astgoedbeheer draait om meer dan rendement. Met de komst van kantoorlabel C en het toenemende belang van verduurzaming is duurzaam en slim vastgoedbeheer doorslaggevend. “Wij kunnen als vastgoedbeheerder de verbindende factor zijn,” vertellen CEO Frank Bosch en Operations Director Glynnis Dam van Yield Plus aan Vastgoedjournaal.

Vastgoedbeheerder Yield Plus, opgericht in 2004 en met haar hoofdkantoor in Rotterdam, wil zoals  de naam al doet vermoeden, meer bereiken dan alleen een goed rendement. Frank Bosch vertelt aan Vastgoedjournaal: “Je merkt dat door wet- en regelgeving er een hoop verwacht wordt op het gebied van gebouwverbeteringen om te voldoen aan nieuwe labels en standaarden. Daarnaast hebben bedrijven en huurders vaak ook hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Als vastgoedbeheerder zijn wij de uitgelezen partij om hierin te adviseren en de schakel te zijn tussen eigenaar en huurders om samen deze doelen te bereiken.”

Verbinder en adviseur
Glynnis Dam voegt hier aan toe: “De rol van vastgoedbeheerder moet niet worden onderschat. Wij zijn misschien niet de uiteindelijke beslisser, maar wel de verbinder. Duurzaamheid is voor ons meer dan een modewoord, het is onderdeel van onze bedrijfsvoering en wij willen op deze manier een steentje bijdragen aan het milieu en het klimaat.”

“Deze manier van werken is het vastgoedbeheer van de toekomst. Het verplichte kantorenlabel C in 2023 is dichterbij dan je denkt en 2030 met verplicht kantorenlabel A is de volgende stap. Dus daarom is het van belang om nu al te investeren in je gebouw en slimme keuzes te maken, voordat deze voor je gemaakt worden.”

Het volledige interview met Yield Plus is hier te lezen en maakt deel uit van de VJ Special over Vastgoedbeslissers.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021