‘Succesformule bouwmanagement? Beter een goede samenwerking dan een slecht gevecht’

Een succesvol bouwproject draait om een goede samenwerking. Zeker óók in de realisatiefase waarin veel partijen met uiteenlopende belangen naast én met elkaar werken. Construction management is hierbij een verbindende factor. VJ sprak met André Leeuwis, één van de managing directors van Drees & Sommer Netherlands over de kracht van het samen ondernemen.

In juli vorig jaar is BOAG samengegaan met Drees & Sommer. De fusie had als voornaamste doel om klanten, van ontwikkelaars tot eindgebruikers, beter te kunnen bedienen met een breder pakket aan diensten. Eén van de businesslines die met de fusie is toegevoegd is construction management, waar André Leeuwis als managing director eindverantwoordelijk voor is. “Construction management omvat alles wat met de bouwvoorbereiding en realisatie van het project te maken heeft. Wij zorgen ervoor dat het bouwproject volledig onder controle is, weten wat er tijdens elke fase van de bouw speelt en wat de gevolgen hiervan zijn voor de planning en het budget. We dragen innovatieve oplossingen aan, proberen kosten zo laag mogelijk te houden en de kwaliteit juist zo hoog mogelijk zodat die ten minste voldoet aan wat daarover is afgesproken. Veiligheid op de bouw wordt daarbij automatisch als vast onderdeel meegenomen,” aldus Leeuwis.

Stap verder
“We gaan met deze dienst een stap verder dan met ‘directievoering en toezicht’, zoals de afdeling voorheen bij BOAG heette. Ook verduurzaming maakt deel uit van construction management. We houden bijvoorbeeld ook toezicht op het behalen van de BREEAM-credits tijdens de uitvoering. Kwaliteitsmanagement is tegenwoordig vaak een vast onderdeel van ons dienstenpakket. Wij zorgen ervoor dat de partijen die betrokken zijn bij een project de maximale kwaliteit leveren en dat ook zelf aantonen, binnen de afgesproken tijdskaders en met de veiligheid als hoogste prioriteit.”

Het volledige interview met Drees & Sommer is hier te lezen en maakt deel uit van de VJ Special over Vastgoedbeslissers.

 

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022