Rotterdam wil samenwerken met marktpartijen

De gemeente Rotterdam presenteert zich dit jaar op de vastgoedbeurs Provada met een veelzijdig programma: 'Samenwerking met de markt'. Op de Rotterdamstand, in de Amsterdamse RAI, brengen de gemeente en haar partners de ontwikkelingen Hart van Zuid, Rotterdam Central District en Stadshavens voor het voetlicht. Ter plekke kunnen bezoekers van alles horen en zien over de best practices van deze gebiedsontwikkelingen en in gesprek gaan met aanwezige Rotterdamse professionals.

-------------------------------------------------------------------------
PROGRAMMA
Dinsdag 7 juni

12.30 - 13.30 uur: Lunchdebat Maatschappelijk Forum Provada bijdrage Rotterdam door projectleider Hart van Zuid, Hans van Rossum

14.30 - 16.00 uur: Presentatie op de stand: 'Gezamenlijke vooruitblik op gebiedsontwikkeling Merwe-Vierhavensgebied in Stadshaven Rotterdam'.

- 14.30 uur: Welkom en introductie Stadshavens door directeurHans Beekman
- 14.40 uur: Planning ontwikkeling Merwe-Vierhavensgebied door projectleider Ronald Buitenhek over de planning
- 14.50 uur: Visie op het gebied door professor Jan Rotmans, hoogleraar Transitiemanagement EUR
- 15.10 uur: Dialoog
- 16.00 uur: Drankje

Woensdag 8 juni

14.00 - 16.00 uur: Meet en greet Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam met de directie Gemeente Rotterdam, Stadsontwikkeling, projectleiders van Stadshavens, Hart van Zuid en Rotterdam Central District en wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening, Hamit Karakus.

Donderdag 9 juni

12.30 - 13.30 uur: Lunchdebat Green Forum Provada door projectleider Stadshavens Hans Beekman
-------------------------------------------------------------------------

THEMA
Het thema van de Provada ‘Duurzaamheid' sluit prima aan bij de duurzaamheidopgave van Rotterdam en de plannen omtrent hergebruik van gebouwen. Duurzaamheid krijgt in de Rotterdamstand letterlijk vorm met groene gevels. De groene gevels zijn geplaatst door Greenface, een bedrijf gericht op het verduurzamen van gebouwen mede opgericht door Architektenbureau Kuhne & co. Dit bureau stond aan de wieg van de groene gevel op de parkeergarage aan de Westblaak te Rotterdam. Tevens demonstreert de stand door middel van groen en een levendige plint de toekomstplannen van de Rotterdam, die zich toespitsen op een levendige en gastvrije binnenstad.

Rotterdam is vertegenwoordigd op de Rotterdamstand, zaal 10, standnummer 1008.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022