Max Property Group trekt €0,5 miljoen aan voor internationale expansie 

Max Property Group heeft in februari 2021 ruim €0,5 miljoen* nieuw kapitaal aangetrokken van bestaande en nieuwe investeerders. Het kapitaal zal worden aangewend voor internationale expansie van Max Crowdfund.

Max Crowdfund kondigde in januari 2021 de uitbreiding aan naar Nieuw-Zeeland en ligt op schema om Maxcrowdfund.co.nz op of voor 1 april 2021 te lanceren. Het bedrijf heeft sindsdien ook contracten getekend voor uitbreiding naar Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië, als onderdeel van het joint-venture programma van de organisatie.

Joint-venture-model
“Wij zijn voor zover we weten het enige crowdfundingplatform dat wereldwijd uitbreidt in een joint venture-model. Ons doel is om Max Crowdfund voor het einde van het tweede kwartaal van 2021 live te hebben in Nieuw-Zeeland, Australië, Zweden, Canada en het VK. Daarnaast zijn we in vergevorderde gesprekken met geïnteresseerde partijen in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Ook deze landen willen we nog in 2021 live op ons platform hebben”, zegt COO van Max Property Group Anne Visser.

Blockchaintechnologie
Max Crowdfund is het eerste vastgoed crowdfundingplatform dat blockchaintechnologie gebruikt dat is goedgekeurd door financieel toezichthouder AFM. Op dit moment wordt de software aangepast om te voldoen aan de nieuwe crowdfunding-regelgeving van de Europese Unie die in november 2021 van kracht wordt. Door deze nieuwe regelgeving worden internationale transacties makkelijker en kunnen door vastgoed gedekte leningen en participatieprojecten door heel Europa worden vermeld op Max Crowdfund. De nieuwe verordening maakt ook een secundaire markt mogelijk via een bulletinboard wat de broodnodige liquiditeit brengt binnen vastgoedbeleggingsproducten.

Omdat Max Crowdfund al is goedgekeurd door financiële organisaties die betaaloplossingen bieden, kan het platform aan het einde van het tweede kwartaal van 2021 alle Europese valuta accepteren. Dit is volledig in lijn met de uitbreidingsdoelen van het platform.

Serie A-aandelenuitgifte
“Max Crowdfund bereikt veel mijlpalen. Met tienduizenden gebruikers over de hele wereld, volledig aangepast aan de meest recente EU-regelgeving voor financiële diensten, nieuwe landen die toetreden tot het joint-venture programma en de acceptatie van alle Europese valuta, verwachten we dat het platform de komende maanden en jaren explosief zal groeien‘’ zegt Max Crowdfund’s CTO, Erwin van Kekem.

Om steeds de meest actuele ontwikkelingen te realiseren, heeft Max Property Group een Serie A-aandelenuitgifte voorbereid met als doel €4,25 miljoen op te halen. Dit kapitaal zal worden gebruikt voor de verdere technische ontwikkeling van het platform en het behalen van vergunningen naarmate het uitbreidt naar nieuwe landen.

De structuur voor de aandelenuitgifte is opgezet. Max Property Group heeft in totaal 12.000.000 aandelen uitgegeven waarvan 3.300.000 aandelen zijn toegewezen aan een coöperatie zijnde Max Property Coöperatie U.A. (MPC). MPC heeft op vervolgens 3.300.000 Max Property Group Aandeelcertificaten (MPGS) uitgegeven die worden bijgehouden in een register van MPGS-houders en uiteraard worden geregistreerd op de blockchain. Elk aandeelcertificaat wordt gewaardeerd op €2,50 in de Serie A-uitgifte en met dezelfde stemrechten en rechten op winstdeelname als de gewone aandelen.

*in het persbericht dat VJ op 9 maart ontving is per abuis het bedrag van €5 miljoen genoemd. Dit had €0,5 miljoen moeten zijn.

Reacties