Lise Andringa nieuwe consultant bij Drees & Sommer Nederland

Lise Andringa behaalde deze maand haar master in Construction Management and Engineering (CME) aan de TU Delft. Voor haar masterthesis onderzocht Lise binnen Drees & Sommer de relaties tussen complexiteit en risico's in complexe bouwprojecten. Aansluitend aan het voltooien van haar masterstudie is Lise deze maand als consultant Infrastructuur in dienst getreden bij Drees & Sommer Nederland.

“Tijdens mijn afstuderen leerde ik over de open, ambitieuze en toegewijde cultuur bij Drees & Sommer. Daarom ben ik verheugd aan te kondigen dat ik zal beginnen als consultant bij Drees & Sommer Nederland. Afstuderen heeft me geleerd om open-minded denken te waarderen, het heeft mijn analytische vermogen gevormd en ik beschouw alle lessen als zeer nuttige kennis voor mijn toekomstige carrière.”

Centraal in het afstudeeronderzoek van Lise stond de vraag op welke manier professionals de complexiteitskenmerken van bouwprojecten consistenter kunnen identificeren tijdens het risicomanagementproces. Hoofddoel was inzicht te geven in de oorzaak-gevolgrelatie tussen complexiteitskenmerken en risicofactoren die gebruikt kunnen worden bij risico-identificatie en het beheer van complexe bouwprojecten. De Complexity Based Risk AssessmentTechnique (CBRAT) die Lise opstelde, maakt het mogelijk om het causaal mechanisme tussen complexiteitskenmerken en risicofactoren te analyseren en beter te begrijpen. De toepasbaarheid van de CBRAT is getest op het Frankfurt Airport Terminal 3 project, een uniek project waarin Drees & Sommer verantwoordelijk is voor de coördinatie, projectplanning en risicobeheersing.

Drees & Sommer
Drees & Sommer is een internationaal opererend vastgoedadvies- en projectmanagementbureau met 50 jaar ervaring, een goede reputatie en een sterke impact op de (internationale) markt. Het door partners geleide bedrijf werkt onafhankelijk en levert full service dienstverlening. Wereldwijd werken er 3.820 medewerkers vanuit 46 kantoren. Het hoofdkantoor van Drees & Sommer bevindt zich in Stuttgart (Duitsland). De circa 100 medewerkers van Drees & Sommer Nederland werken vanuit de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven aan de vastgoed- en huisvestingsvraagstukken van zijn opdrachtgevers. Zij leveren toekomstgericht advies als basis voor succesvolle gebouwen, goed renderende vastgoedportefeuilles, effectieve infrastructuur en leefbare steden. Meer informatie: www.dreso.nl.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021