Vattenfall deelt tips voor slim en efficïent verduurzamen van vastgoed

De bestaande bouw is verantwoordelijk voor 40% van het totale energieverbruik in Nederland. Om de doelen van het Parijse Klimaatakkoord te behalen, moet dat verbruik met twee derde omlaag. De vastgoedsector staat voor de uitdaging om te verduurzamen. Maar wat is de beste strategie? Een bijdrage van Vattenfall.

Energieleverancier Vattenfall heeft als doel om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken. Dat is een flinke ambitie. Daarom begeleidt Vattenfall zakelijke klanten actief bij het verduurzamen van hun bedrijf. Vattenfall is er namelijk van overtuigd dat iedere ondernemer een bijdrage kan leveren aan de energietransitie. Deze ondernemers worden via Vattenfall’s duurzaamheidscampagne ‘Klimaatondernemers’ uitgelicht. Klimaatondernemers zijn ondernemers en bedrijven die het veranderende klimaat niet als een bedreiging zien, maar als een kans. Binnen een inspirerende video- en podcastserie heeft Vattenfall een aantal vindingrijke ondernemers en bedrijven opgezocht. Zij slagen erin om succesvol te ondernemen én hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Video: 'Hoe kan ik slim en efficiënt mijn vastgoed verduurzamen?'
In de nieuwste Klimaatondernemers video is Vattenfall langsgegaan bij twee woningcorporaties: Rijnhart Wonen en Wassenaarsche Bouwstichting. Zij zijn klant bij Vattenfall en hebben het duurzaam ondernemen écht in de vingers. Wassenaarsche Bouwstichting en Rijnhart Wonen zijn échte Klimaatondernemers. Wat is hun strategie? Voor welke maatregelen hebben ze gekozen? En hoe zorgen ze ervoor dat ze zo kosteneffectief mogelijk te werk gaan? Ad Zopfi (directeur bij Wassenaarsche Bouwstichting) en Chrétien Mommers (directeur-bestuurder bij Rijnhart Wonen) geven antwoord op deze vragen in de video

Podcast: 'Ik moet mijn vastgoed verduurzamen, maar wat is de beste strategie?'
In Vattenfall’s podcast ‘Klimaatondernemers aan het woord’ krijgen ondernemers advies om te verduurzamen. Want: hoe weet u welke verduurzamingsmaatregelen bij uw bedrijf passen? Aan welke investeringen moet u denken? Hoe verdient u die terug? En: hoe komt u erachter van welke subsidies u gebruik kunt maken? In deze aflevering gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag: ik moet mijn vastgoed verduurzamen, maar wat is de beste strategie? En hoe houd ik de kosten zo beheersbaar mogelijk?

Tussen de bouwsteigers in een woonwijk in Wassenaar praat Vattenfall hierover met Piet van den Bout (Wassenaarsche Bouwstichting). Verder deelt Michael Tijssen (Rijnhart Wonen) zijn verduurzamingsstrategie en geeft tafelgast Arjan Bunnik (duurzaamheidsmanager Vastgoed bij Vattenfall) aanvullende tips en adviezen aan vastgoedondernemers.

Bekijk en beluister de Klimaatondernemers video en podcast.

 Reacties


Laatste nieuws