VBO organiseert een online verkiezingsdebat

Branchevereniging VBO organiseert op vrijdag 12 februari een online verkiezingsdebat. Roland Koopman, journalist bij RTL Z, legt een uur lang scherpe stellingen voor aan zeven (kandidaat) Kamerleden. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. Na registratie ontvangen zij een link waarmee zij het debat tussen 12:00-13:00 uur live kunnen volgen.

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De verkiezingsuitslag bepaalt mede welk beleid er de komende vier jaar wordt gevoerd voor de woning- en hypotheekmarkt. VBO is benieuwd naar de standpunten van de verschillende politieke partijen en hoe zij de uitdagingen op de woningmarkt willen aangaan. Om consumenten en vastgoedprofessionals hier meer inzicht te geven, organiseert VBO in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen dit online debat.

Hans van der Ploeg, directeur VBO: “Er heerst woningnood en inmiddels kunnen we wel spreken van een heuse wooncrisis. Inmiddels is er al een tekort van ruim 330.000 woningen. Dat vraagt om een goed beleid voor de woningmarkt. Door een online debat te organiseren, kunnen zowel consumenten als vastgoedprofessionals goed voorbereid hun stem uitbrengen.”

Opzet en inhoud debat
Tijdens het debat worden stellingen voorgelegd aan de Kamerleden, zodat zij daarop kunnen reageren en er een discussie ontstaat. Deze stellingen komen terug in de KiesWijzerWonen; een door VBO ontwikkelde stemwijzer die de woonconsument helpt om te bepalen welke politieke partij het beste opkomt voor zijn of haar woonbelangen en woonwensen.

KiesWijzerWonen
VBO begrijpt dat het voor woonconsumenten niet makkelijk is om te achterhalen wat de woningmarktstandpunten van politieke partijen zijn en wil hen daarom met de KiesWijzerWonen online informeren over de belangrijkste woonthema’s tijdens de verkiezingen. Via zestien stellingen hoopt VBO de woonconsument wegwijs te maken in de complexe woningmarktmaterie uit de partijprogramma’s. Wat is de impact van de standpunten van politieke partijen op de woonsituatie van de kiezer en de koop- en huuromstandigheden? De lancering van de KiesWijzerWonen is op 12 februari tijdens het Online VBO Verkiezingsdebat en kan worden ingevuld tot en met 17 maart 2021. Daar volgt nog een separaat bericht over.

Deelnemende Kamerleden

De deelnemende Kamerleden zijn:

VVD – Daniel Koerhuis

CDA – Julius Terpstra

D66 – Faissal Boulakjar

PvdA – Songül Mutluer

ChristenUnie – Pieter Grinwis

FvD – Wybren van Haga

GroenLinks – Paul SmeuldersReacties


Laatste nieuws