Solid Finance financiert nieuwbouw in ontwikkelgebied Hyde Park

In Hoofddorp zijn onlangs de eerste voorbereidingen getroffen om te kunnen starten met de bouw van Hyde Park. Een ontwikkelgebied onder de rook van Amsterdam dat de komende jaren uit zal groeien tot een modern en duurzaam stedelijk gebied. Hier kreeg Dutch Rivers Development de mogelijkheid om een hotel met parkeerplaats aan te kopen, gefinancierd door Solid Finance.

Hyde Park is een imposant ontwikkelgebied waar in de toekomst maar liefst 3.800 woningen, kantoren, voorzieningen en horeca te vinden zijn. Het masterplan van deze moderne wijk is ontworpen door architectenbureau MVRDV uit Rotterdam. De totale ontwikkeling zal in verschillende fases plaatsvinden en eind 2027 klaar zijn.

Hotel en appartementen
Marc Hoekstra van Credion bracht Solid Finance in contact met Dutch Rivers Development BV. In dit gebied, aan de Jupiterstraat, hebben zij een hotel met omliggende grond aangekocht. Het huidige hotel zal blijven bestaan, waarnaast de aangrenzende parkeerplaats en groen worden getransformeerd tot nieuwbouwappartementen. De aankoop is gefinancierd door Solid Finance.

Solid Finance: "Wij werken graag mee aan mooie projecten. De transformatie van parkeerplaats naar nieuwbouwappartementen is hier een goed voorbeeld van. De locatie Hyde Park gecombineerd met het woning tekort in de Randstad maakt de financiering voor dit project extra interessant en waardevol."

Marc Hoekstra van Credion: "Solid Finance geeft snel duidelijkheid over de haalbaarheid van financieringen. Aanvragen doorlopen een eenvoudig acceptatieproces met heldere afspraken. Financiering van de voorfase van ontwikkelingen geeft relaties de mogelijkheid om een waardeontwikkeling te realiseren en vervolgstappen te zetten. De samenwerking tussen financier, relatie en adviseur levert voor alle partijen een mooi resultaat met uiteindelijk een toevoeging van appartementen in het Hyde Park."

Ontwikkelgebied Hyde Park
Hyde Park wordt gerealiseerd op het voormalige bedrijventerrein Beukenhorst West: een monofunctionele, verouderde kantoorlocatie waar veel gebouwen langdurig leeg staan. De transformatie naar woningen draagt bij aan het woningtekort in de Metropoolregio Amsterdam. De locatie van Hyde Park is centraal gelegen met een goede verbinding met steden als Amsterdam, Leiden en Haarlem en recreatiemogelijkheden.

Hyde Park is onderdeel van het centrum van Hoofddorp en wordt een ‘creatieve wijk’ waar kantoren, hotels en woningen samenkomen. Het park biedt tevens ruimte voor een levendig stadsplein met terrassen, een stedelijk waterplein, meerdere kinderspeelplekken, ontmoetingsplekken en groen. Een heerlijke plek om te wonen.

Wilt u meer weten over Hyde Park? Klik hier. Wilt u meer weten over deze financiering van Solid Finance? Of heeft u zelf plannen? Neem dan contact op met Jan Meijer, co-eigenaar Solid Finance, via info@solid-finance.nl of 085 – 48 908 92.



Reacties


Laatste nieuws