Kantoorpand aan ‘Design Strip' opmaat voor verdere bedrijvigheid IJburg

Burgemeester Eberhard van der Laan en stadsdeelwethouder van Amsterdam-Oost, Nevin Özütok, openden gisteren het gloednieuwe en bijzonder vormgegeven kantoorpand van 15.000 m2 aan de ‘Design Strip' op de kop van IJburg.

Het multifunctionele bedrijfsverzamelgebouw, gelegen op de kop van het Steigereiland op IJburg, direct na de Enneus Heermabrug, bestaat uit twee delen (vleugels) met respectievelijk vier en vijf bouwlagen van in totaal 15.000 m2. Inmiddels zijn in het pand 14 verschillende bedrijven gevestigd. Met de 14e huurder, Mag Bögl Nederland B.V., is op de openingsdag het huurcontract gesloten. Deze aannemer van de Noord/Zuidlijn gaat vanaf 1 september aanstaande ruim 800 m² huren. Alle huurders zoeken, ieder vanuit hun eigen identiteit, aansluiting bij elkaar, oriënteren zich op de markt, werken aan co-creatie en natuurlijk aan ondernemerschap en groei.
Bedrijven die in het pand zijn gevestigd: OeverZaaijer architectuur en stedebouw, Total Identity, Van Rossum, Architectenweb, Crux, Bikkelhart, Dartli Repro, Total Active Media, Burginvest, Materia, Mosa, ForeArchent en Burton Hamfelt.

In zijn toespraak koppelde Eberhard van der Laan de ambitie van Amsterdam binnen de Metropoolregio aan de ambitie van de ondernemers die het initiatief genomen hebben om dit pand neer te zetten. De overheid moet voorwaardenscheppend beleid voeren waarin ondernemers en bewoners ruimte vinden om te kunnen werken en wonen in deze regio. De publieke en private sector dienen hierin elkaar aanvullen. Hij sprak een duidelijke ambitie uit voor groei van de regio Amsterdam in de komende 15 tot 20 jaar. Waarbij natuurlijk ook IJburg van belang is. Nevin Özütok ging in haar verhaal in op de Design Strip; de strook grond vooraan op Steigereiland. Zij toonde zich heel verheugd over het succes van deze locatie. Het feit dat tal van nieuwe bedrijven zich hier gevestigd hebben is een positief teken voor IJburg. De verdere ontwikkeling van de Design Strip zal ook het verhaal van IJburg versterken.

"Waar Amsterdam Noord haar Media-wharf heeft, heeft Amsterdam IJburg haar eigen Design Strip. Gelegen tussen het centrum en ‘het nieuwe land' kijken de ondernemers uit over de skyline van de oude creatieve stad. Tegelijkertijd vormen zij de nieuwe skyline van de vooruitstrevende bedrijvigheid op IJburg", zo meldt architectenbureau OeverZaaier die het initiatief en ontwerp van het gebouw voor haar rekening nam.

Reacties