Met ruim 40.000 hectare agrarische grond is het Rijksvastgoedbedrijf de grootste verpachter van Nederland. Sta eens een moment stil bij alle complexe maatschappelijbke en politieke belangen die bij zo’n enorme portefeuille komen kijken. Durf jij deze uitdagende baan als rentmeester aan? Dan doorkruis jij binnenkort het hele land. Van Delfzijl tot Zierikzee.

Elke week publiceert Vastgoedjournaal de Vacature van de Week, die op de website én in de vacaturenieuwsbrief van VJ wordt uitgelicht. Deze week is het de vacature voor een rentmeester bij het Rijksvastgoedbedrijf. 

Als rentmeester heb je een drietal hoofdtaken: je vertegenwoordigt de Staat als vermogensbeheerder en gaat in gesprek met agrarische ondernemers, taxeert in het landelijk gebied én je treedt op als projectleider bij een verkooptraject of ruiling, inclusief bedrijfsverplaatsingen. Een behoorlijk uitdagend takenpakket dus, en uniek qua variatie. Werk je het ene moment aan de ruiling van een landbouwperceel van 200 hectare, het volgende ben je weer onderweg voor een opvolgingsgesprek met een pachter. Vervolgens beoordeel je met jouw agrarische kennis de jaarrekeningen of heb je een overleg met een gemeente of provincie.

Meer weten over deze functie of gelijk solliciteren? Bekijk de volledige vacature hier. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021