De 5 trends voor videobewaking en beveiliging in 2021

De gebeurtenissen van 2020, gecombineerd met de technologische vooruitgang en de toepassing van cloud en kunstmatige intelligentie voor videobewaking, maken 2021 tot een transformatief jaar voor de industrie. Eagle Eye Networks, de wereldleider in slimme videobeveiliging in de cloud, heeft de trends op een rij gezet die de grootste impact zullen hebben op videobewaking en beveiliging in 2021.

“Een aantal factoren zijn de drijvende kracht achter de videobewakingstrends in 2021,” zei Hans Kahler, Vice President Operations bij Eagle Eye Networks. “Innovatie van bedrijven als Eagle Eye Networks en onze partners zijn toonaangevend en voldoen aan de eisen die klanten stellen aan hun videobewakingssystemen om naast veiligheid ook zakelijk inzicht te bieden. Combineer de veelbelovende AI- en cloud-videobewaking met de volatiliteit, instabiliteit en de thuiswerk omstandigheden van 2020 en we hebben een omgeving waarin mensen willen dat hun videobewakings- en beveiligingssystemen meer zakelijke waarde kan leveren dan ooit tevoren. De versnelling van de acceptatie van de cloud en het gebruik van analytics om verbeterde beveiliging te bieden en bedrijfsverbetering te stimuleren, maakt 2021 tot een transformatief jaar voor de industrie”.

Trends voor videobewaking en beveiliging voor 2021:

  • Klanten vragen om de cloud: De verschuiving naar de voordelen van cloud in de videobewaking industrie duidelijk en onmiskenbaar, waaronder aanzienlijke kostenbesparingen, verhoogde databeveiliging, toegang en onderhoud op afstand, flexibele opslag en retentie, schaalbaarheid, verhoogde stabiliteit, en disaster recovery.
  • Analytics en AI maken van beveiligingssystemen bedrijfsoplossingen: Videobewakingssystemen zijn niet alleen meer voor de beveiliging, ze zijn ook een waardevol instrument voor business intelligence (BI). Hoewel er al enkele jaren over AI wordt gesproken, is de implementatie ervan achtergebleven. Dit jaar zullen we zien dat AI van het lab naar praktische adoptie gaat.
  • Nalevingeisen zijn voortdurend in ontwikkeling: Naarmate videobewaking een steeds gangbaarder middel wordt in alle bedrijfstakken en continenten en steeds meer bedrijfstakken gebruik maken van video voor compliance doeleinden, wordt het gebruik ervan steeds meer gereguleerd.
  • IT-afdelingen meer betrokken en nemen eigenaarschap van videobewaking: IT-leiders zijn niet alleen betrokken geraakt bij het videomanagementsysteem, ze zijn er ook daadwerkelijk verantwoordelijk voor. Als onderdeel van hun IT-strategie maken bedrijven gebruik van video om hun bedrijfsprocessen te verbeteren en tegelijkertijd onnodige operationele overhead te verminderen.
  • De vraag naar open, geïntegreerde systemen: Een open en verbonden ecosysteem maakt het mogelijk voor bedrijven en ontwikkelaars om een willekeurig aantal applicaties te integreren op één enkel video management systeem (VMS) platform. Het platform zorgt voor al het zware werk van het interfasen met de camera’s, het opnemen van video, het veilig verzenden en opslaan van video naar de cloud, en het beschikbaar stellen van video voor gebruik in de geïntegreerde toepassingen. De dagen dat verkopers een lock-in konden gebruiken of “hybride” systemen aanraden (waarvoor hardware upgrades van de verkoper nodig zijn om gebruik te maken van deze nieuwe functionaliteiten) worden niet geaccepteerd.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021