Oval Tower Amsterdam grootschalig gerenoveerd

De Oval Tower in Amsterdam Zuidoost wordt grootschalig gerenoveerd. De toren is het hoogste gebouw en een van de meest markante gebouwen in het gebied Zuidoost. Na het vertrek van de huidige huurder heeft de eigenaar, DEKA Immobilien Investment GmbH, besloten om het gebouw te verduurzamen en geschikt te maken voor 'Het Nieuwe Werken'. Daarnaast wordt het gebouw gereed gemaakt voor 'multi tenant use'. DTZ Zadelhoff is betrokken bij alle fasen van het project en heeft DEKA begeleid en geadviseerd over het gehele proces van de renovatie.

Het tien jaar oude gebouw met energielabel A is 95 meter hoog en heeft 24 verdiepingen. Daarnaast is onder de toren een grote parkeergarage aanwezig. De totale oppervlakte is circa 23.500 m².

Onderdeel van de renovatie is de verplaatsing van de entree naar de ArenA Boulevard-zijde. Om de imposante, grote entree te realiseren laat DEKA drie verdiepingen slopen. Naast de bouwkundige aanpassingen wordt ook het comfortniveau aangepast aan de meest moderne eisen. Zo worden een klimaatplafond en WKO-installatie geplaatst. Door alle aanpassingen in het gebouw, voornamelijk in de installatie, kan het energieverbruik met 40% worden gereduceerd. Daarmee heeft Oval Tower een uniek en onderscheidend comfortniveau.

De eigenaar en huurder hebben vanwege het internationale karakter van het gebouw voor de duurzaamheidcertificering LEED Gold gekozen. De Oval Tower wordt het eerste bestaande gebouw in Nederland met dit duurzaamheidslabel.

Deze unieke renovatie komt mede tot stand door een intensieve samenwerking tussen meerdere partijen. Naast OPL Architecten zijn BBN Adviseurs (bouwkosten en bouwdirectie) en Deerns Raadgevende Ingenieurs (installaties) vanaf het begin nauw betrokken bij het project. Overige adviseurs zijn Zonneveld Ingenieurs (constructeur), 3Deluxe (interieur architect) en BenR als LEED adviseur.
DTZ Zadelhoff heeft deze partijen namens DEKA geselecteerd.Reacties


Laatste nieuws