Nijpels: Waal koploper in bestrijding faalkosten

Johan Krijgsman, directeur bij ontwikkelende bouwer Waal Bouw, is koploper in de bouwsector, onder meer als het gaat om het bestrijden van faalkosten. Dat verklaarde voormalig politicus Ed Nijpels tijdens de uitverkiezing van de Business Improvement Manager 2011 in Apeldoorn. Krijgsman was één van de genomineerden tijdens dit door Kiwa gesponsorde Business Improvement Event.

Waal Bouw initieerde onlangs WIM (Waal Informatie Model), als variant om BIM (Bouw Informatie Model): een steeds vaker gebruikte manier van ontwerpen en bouwen waarbij het gebouw of de constructie in een computer als 3D-model en databank wordt opgebouwd. "Zulke touwtrekkers hebben we nodig", zei Nijpels over het bedrijf van Krijgsman.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Forensisch Psychiatrisch Centrum de Kijvelanden, Machiel Polak, is bij dit evenement gekozen als Business Improvement Manager 2011.

Uit handen van Nijpels, behalve oud-politicus ook voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Raad voor Accreditatie en tevens jurylid, ontving Polak de award. Nijpels prees Polak om zijn moed in een complexe organisatie als de Kijvelanden tal van kwaliteitsverbeteringen van bovenaf door te voeren. Eens te meer vond Nijpels de prestatie van Polak prijzenswaardig, "omdat het rendement van zijn inspanningen voor de maatschappij doorgaans nauwelijks zichtbaar is." "Dit is een voorbeeld voor andere organisaties."

Het was dit jaar voor de derde keer op rij dat het NNK (Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement) dit Business Improvement Event organiseerde. Het symposium wordt gesponsord door Kiwa. Woordvoerder Bert Ooms: "Het NNK wil het bedrijfsleven met dit event een kwaliteitsimpuls geven. Kiwa is een internationaal opererend kwaliteitszorgbedrijf dat voortdurend bezig is processen, producten, personeel en organisaties te verbeteren. Wij onderschrijven dit initiatief dan ook enorm en weten ons daarom nauw met deze ambitie verbonden."

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022