Veelzijdig Vastgoed Centraal viert 10-jarig bestaan

Twan Wilke en Peter Möller vieren het tweede lustrum van Vastgoed Centraal, een veelzijdig vastgoedbedrijf, dat de twee oud-collega’s 10 jaar geleden startte. VJ sprak met hen over deze mijlpaal en keek ook voorzichtig vooruit naar de komende tien jaar

Sinds de oprichting van Vastgoed Centraal, ruim 10 jaar geleden, hebben Wilke (58) en Möller (56) al veel vastgoedbedrijven en retailers ontzorgd op het gebied van transactiemanagement, de exploitatie en het beheer van commercieel onroerend goed en willen dat ook de komende jaren met dezelfde ‘drive’ blijven doen. Hoe is het allemaal begonnen?

Retail
“Wij kennen elkaar uit de tijd dat we allebei voor ABC Vastgoedmanagement werkten”, vertelt Wilke. Na hun eerste samenwerkingsperiode scheidden hun wegen tijdelijk en kozen zij ieder een iets andere richting binnen het vastgoed, dat later weer goed van pas kwam. Zo is Möller gespecialiseerd in het begeleiden van de aan- en verkopen van beleggers en Wilke richt zich voornamelijk op de acquisitie en het asset- en propertymanagement van de klanten, die vaak actief zijn binnen de Retail sector. Zo mag Vastgoed Centraal onder andere Albert Heijn, Hoogvliet, D.A. en DIO tot haar klanten rekenen. Maar ook enkele winkelcentra van Unibail Rodamco Westfield en Wereldhave. Zo vinden grote, maar zeker ook wat kleinere namen ondersteuning bij Vastgoed Centraal als het gaat om (ad interim) asset-, property- en transactiemanagement.

‘Gat in de markt’
Wat deed de oprichters besluiten om in 2010 met een nieuw bedrijf te beginnen? Möller: “We zagen dat de Babyboomers langzaam maar zeker stopten met werken. Ook in onze bedrijfstak. Wij voorspelden een gat in de markt en die voorspelling is uitgekomen.”
Waar Wilke en Möller in het begin alles met zijn tweeën deden, kunnen zij nu rekenen op de ondersteuning van één vaste medewerker en twee freelancers, waar dat nodig is.

De diversiteit aan opdrachten zorgt ervoor dat het hele team van Vastgoed Centraal inmiddels gepokt en gemazeld is. Zij kunnen binnen het (retail)vastgoed snel en adequaat reageren op dringende capaciteitsvraagstukken. Er zijn geen maanden inwerktijd nodig. De vakkennis en ervaring is aanwezig, waardoor belangrijke zaken al vanaf de eerste dag worden opgepakt en verder gebracht.

Vak apart
Wilke: “Als we terugblikken naar het afgelopen decennium, is er door de jaren heen veel veranderd. Waar voorheen het beheer en de exploitatie van objecten als een ondergewaardeerd vakgebied werd gezien en door ‘iemand’ binnen de organisatie werd vormgegeven, merken ook wij dat dit steeds belangrijker is geworden in de vastgoed- en retailbranche. Het beheer van vastgoed is niet iets ‘wat je er even naast doet’, het is echt een vak apart. Je moet weten hoe een object functioneert en welke handelingen er nodig zijn om dit goed te laten draaien. Gelukkig zien veel vastgoedpartijen dit ook en weten ze ons hiervoor in te zetten.”

“De jaren zijn voorbijgevlogen. En toch, nog iedere keer dat er een complexe opdracht met succes en naar tevredenheid is afgerond, zijn wij trots op wat wij in de afgelopen tien jaar met Vastgoed Centraal bereikt hebben.” aldus Wilke. “Wij gaan niet weg, voordat de opdrachtgever maar ook wijzelf tevreden zijn met het resultaat”, vult Möller zijn compagnon aan.

Toekomst
Hoe zien de komende 10 jaar er voor Vastgoed Centraal uit? Volmondig zeggen Wilke en Möller nog heel veel energie en plezier uit hun werk te halen. Zowel in het begeleiden als adviseren van de vele partijen die zij bedienen. Stoppen staat dan ook nog niet op de agenda. “Voor ons is het belangrijk dat we blijven doen wat we leuk vinden. En dit vinden we nog steeds heel leuk!”, zegt Möller. Het leukste van zijn baan vindt hij het contact met verschillende partijen die allemaal een ander belang hebben. “Het is mooi om verschillende visies van partijen te zien en die samen te brengen. Het levert soms mooie discussies op die wij mogen in goede banen kunnen leiden. Jammer dat door de huidige situatie rondom corona alle besprekingen online moeten worden gedaan. Wij houden echt van het persoonlijke contact met onze klanten. Al 10 jaar lang.”

Meer informatie: www.vastgoedcentraal.nl

Foto v.l.n.r.: Peter Möller en Twan Wilke

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022