HABI: ‘Vraag naar duurzame woonoplossingen neemt toe’

Een appartement delen met goede vrienden of familieleden. Dat is de kern van het co-livingconcept. Peter Verhees van HABI heeft dit concept echter naar een hoger niveau getild. Of beter gezegd een duurzamer niveau. Want de woningen die HABI biedt zijn van het gas af, verbouwd met duurzame materialen en met vintage designmeubelen ingericht. “De vraag naar duurzame woonvormen neemt fors toe bij mensen die bewust met het verkleinen van de eigen CO2-footprint bezig zijn”, aldus Peter Verhees.

Het gesprek met de bedenker van HABI heeft plaats in het Zweden Huis in Rotterdam. Sinds 2017 is Peter Verhees eigenaar van het pand waar ooit in de jaren zestig een Zweedse meubelzaak gevestigd was. Ruim anderhalf jaar heeft de transformatie van dit oude pand in een comfortabel en energiezuinig pand geduurd. Het resultaat zijn vier ruime en uiterst comfortabele appartementen. “Het hele pand is zeer goed geïsoleerd en van het gas af. Verder beschikken alle ruimtes over vloerverwarming, liggen er zonnepanelen op het dak en voor de restwarmte gebruiken we een warmtepomp. Het kleine beetje energie dat nog nodig is komt van een duurzame energieleverancier.”

'Geen kamerverhuur'
Verhees woont zelf op de begane grond maar boven hem zijn twee appartementen met elk drie kamers en één woning met zes kamers. De appartementen hebben een gemeenschappelijke ruimte en ook de keuken en badkamer worden door de bewoners gedeeld. Dat is ook de essentie van het co-living concept. “Voor de goede orde”, benadrukt Verhees, “ik verhuur geen kamers maar gemeubileerde hoogwaardige appartementen aan vrienden of familieleden die met elkaar willen wonen. Zo wonen bijvoorbeeld in het zeskamerappartement hierboven twee zussen met hun nichtje en drie vrienden.”

Bekijk hier het volledige interview met HABI. Het maakt deel uit van de VJ Special over Woonvormen

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021