Nu niet profileren is de boot langdurig missen

 


Over een paar weken start de Provada. Dagenlang presenteren de Nederlandse vastgoedpartijen, gemeenten, corporaties, regio's, provincies, etc, zich in de Amsterdam Rai. Wat zal het gevoel deze keer zijn? Mag het weer wat meer zijn? Worden de hapjes op de stand weer exclusief als altijd? Ik denk het wel. Maar niet overal.

Ik denk dat de marktpartijen die er staan, weer alles uit de kast trekken. Een beetje zoals bij de recent georganiseerde AutoRai. Verschil is natuurlijk wel dat het in de autobranche stukken beter gaat dan de afgelopen twee jaar en dat kunnen we in de wereld van bouw en vastgoed nog niet echt zeggen.

Ik denk dat bij gemeenten wel wat achteruitgang te merken is. De bomen groeien niet meer tot in de hemel en veel lokale overheden hebben te maken met forse bezuinigingsrondes. Vreemd genoeg komt dat in belangrijke mate door de stagnerende grondexploitaties, waar de marktpartijen op de Provada weer de afnemers van zijn. Toch schijnt de zon bij de marktpartijen meer dan bij gemeenten!? Ik wijt dat aan twee oorzaken.
Reacties


Laatste nieuws