Co-living is booming. Een stagnerende woningmarkt met steeds hogere woningprijzen, vooral in de randstad, maken het met name voor young professionals steeds moeilijker betaalbare woningruimte vinden. Perfecte omstandigheden voor een partij als Quarters, aanbieder van co-living, waarin gemak, flexibiliteit samengaan. Plus de mogelijkheid om op een betaalbare manier in de (dure) binnenstad te wonen. Vastgoedjournaal spreekt over dit van oorsprong Duitse concept met Fred Tromp, managing director van Quarters Nederland.   

Quarters is actief in drie landen: Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten. Het concept werd ontwikkeld in het eerstgenoemde land door twee IT ondernemers die een huisvestingsprobleem hadden voor hun personeel. En daarmee een personeelsprobleem, aangezien ze mensen niet aan zich konden binden. Om dat op te lossen werd er door hen een compleet leegstaand flatgebouw gehuurd en ingericht. Daarbij stonden de gemeenschappelijke voorzieningen centraal. Volgens Fred Tromp een essentieel gegeven voor het co-living concept. Met het idee dat wat werkt voor de eigen onderneming ook wel eens breder aan zou kunnen slaan, werd het concept ook buiten Duitsland uitgerold. Om te beginnen in Nederland, waar Fred Tromp met zijn kennis van de vastgoedmarkt managing director werd, en in de Verenigde Staten waar Quarters actief is op een viertal plekken in New York, in Washington en Chicago.

Operaties verder uitbouwen
Toen Vastgoedjournaal eind vorig jaar met Tromp sprak, lagen er plannen klaar om het concept ook uit te rollen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Maar daar stak corona een stokje voor, aldus Tromp. Tromp: “Dat heeft zeker invloed gehad en heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we even pas op de plaats hebben gemaakt en onze ambities met alles wat er aan de hand is in de wereld hebben bijgesteld en ons nu vooral richten op de drie landen waar we al actief waren. Daar gaan we de operaties verder uitbouwen."

Het volledige interview met Quarters Nederland is hier te lezen en maakt deel uit van de VJ Special over Woonvormen

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022