Succesvolle eerste securitisatie Nestr Smart Finance

In november 2019 betrad Nestr de Nederlandse buy-to-let-markt. Binnen 12 maanden is de gehele cyclus van origineren tot en met de securitisatie succesvol voltooid.Voor deze eerste transactie was grote belangstelling van gerenommeerde institutionele beleggers en is de transactie meerdere malen overschreven. Citibank heeft de transactie begeleid en geplaatst.

Wat als zeer positief werd ervaren door de investeerders is de hoge kwaliteit van het sales- en acceptatieproces, dat sterk geautomatiseerd ondersteund wordt.  Het risicomanagement proces wordt door externe audit partijen als best in class beoordeeld. Tenslotte bestaat de portefeuille uit financieringen met relatief lage LTV’s, lange rentevastperiodes en bovengemiddelde ICR- en DSCR-coverage ratio’s.      

Groeiambities
“Met deze eerste transactie heeft Nestr aangetoond dat er groot vertrouwen is in het nieuwe Nestr-platform bij de institutionele investeerders en in de Nederlandse BTL markt” aldus Lothar Kleinhaarhuis, CEO van Nestr. COO Robin Pol voegt hieraan toe: “Met deze eerste securitisatie zijn we vervolgens in staat om onze ambitieuze groeiambities verder vorm te gaan geven. We zullen innovatief blijven in het verbeteren van onze processen en nieuwe productproposities op de markt brengen”.

Nestr heeft de ambitie om regelmatig nieuwe securitisaties te doen onder het nieuwe Jubilee Place programma. Hiernaast is Nestr ambitieus om verder te innoveren in de buy-to-let-markt en toe te treden tot aangrenzende markten.Reacties


Laatste nieuws