Network Unleashed: onverwachte ontmoetingen tussen bouw- en vastgoedprofessionals

“Ik snak gewoon naar spontane interactie” is één voorbeeld van de reacties uit een recent onderzoek dat Holland ConTech & PropTech, een netwerk voor bouw- en vastgoedprofessionals, deed onder zijn leden. Als antwoord hierop komt de organisatie met netwerksessies onder de noemer Network Unleashed. 

Het netwerk van Holland ConTech & PropTech, bestaande uit ongeveer 250 verschillende bedrijven in de bouw- en vastgoedsector, mist spontane interactie, informeel contact en het maken van échte verbindingen. De leden zijn gewend fysieke beurzen te bezoeken waar het makkelijker is iemand ‘spontaan tegen het lijf te lopen’. “Ook is de focus tijdens zo’n beurs groter, je bent voor die dagen praktisch onbereikbaar voor andere zaken.” zegt Erik Feleüs, Smart Building Developer bij Schiphol Real Estate.

Acht nieuwe contacten in één uur
Een informele couch-sessie op vrijdagmiddag vonden de leden nog het beste idee. Maar de fysieke beperkingen zorgen voor een probleem. Wouter Truffino, CEO Holland ConTech & PropTech, kwam met een oplossing. “Met Network Unleashed starten we met een grote groep professionals om hen vervolgens willekeurig te koppelen aan 3 of 4 anderen in korte, kleine groepsgesprekken. Dit herhalen we 4 keer in één uur. Een powersessie dus, waarna je wegloopt met ten minste 8 nieuwe, warme contacten!”

Geconfronteerd met nieuwe mensen
De netwerksessies duren 15 minuten en de gesprekspartners verschillen per sessie. Tijdens de eerste editie op 3 november was Koen Matthijs, Chief Division Officer bij Nemetschek Group, aanwezig. “Ik doe veel moeite om contact te onderhouden met klanten en de vastgoedwereld, maar dan kies je vaak zelf met wie je praat. Tijdens Network Unleashed word je geconfronteerd met nieuwe mensen die zomaar of interest kunnen zijn.”

De eerste twee sessies hebben al succesvol plaatsgevonden. Er werden meer dan 150 nieuwe verbindingen gelegd. Onder de meer dan 100 bevestigde namen voor de editie op 16 november zijn onder andere aanwezig: BPD, Bouwinvest, ING, NSI, Spring Real Estate, VORM en Van Wijnen.

Network Unleashed vindt plaats op alle maandagen in november, van 16:00 – 17:00. Meld je dus nu aan voor de sessie van vanmiddag! Of voor de overige sessies de komende weken. Hieronder een overzicht met de links. 

Aanmelden Network Unleashed #3, 16 nov: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUtf-CspjIrH9FFnxKrjYMD0O3lB-QaBsrl

Aanmelden Network Unleashed #4, 23 nov: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYqcOCgqjsiE9A8PUehP-ykLXIA-WE7gRZc

Aanmelden Network Unleashed #5, 30 nov:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMvce-grDstHdMQXk-wtvUMP_-uSqwlK9cx

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021