DGBC toont nieuwe duurzaamheidsinitiatieven tijdens Green Building Week

De Dutch Green Building Council organiseert van 19 tot en met 23 september de Dutch Green Building Week. De inmiddels meer dan 340 organisaties en bedrijven die zijn aangesloten bij DGBC onderstrepen hiermee het grote belang van duurzame gebouwen voor een gezondere leefgemeenschap. Onder de noemer ‘Parade van duurzaamheid' worden allerlei duurzaamheidsinitiatieven tijdens dit nationale evenement in de schijnwerpers gezet.

"Met de Dutch Green Building Week sluiten we aan bij de World Green Building Week. Wereldwijd bundelen organisaties in de vastgoed, bouw en aangrenzende branches in dezelfde week hun krachten en wijzen we op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering", legt DGBC-bestuurslid en ABN AMRO vice-president Special projects Annemarie van Doorn uit.

Aandacht voor duurzaam bouwen blijft groeien
Met de Dutch Green Building Week hoopt DGBC nieuwe manieren van denken en werken in de bouwketen te stimuleren. Annemarie: "Hierin spelen de Young professionals van participanten een belangrijke rol. Dit is bovendien een prachtkans om de wereld te laten zien dat Nederland qua duurzaamheid flink aan de weg timmert. Dat duurzaam ontwikkelen en bouwen hier steeds meer voet aan de grond krijgt, zie je alleen al aan het aantal participanten dat zich de afgelopen jaren bij DGBC aansloot."

Samenwerken en interactie
DGBC nodigt als initiatiefnemer haar participanten van harte uit een activiteit te organiseren. "De Dutch Green Building Week staat helemaal in het teken van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk van onze participanten bijdragen aan het invullen van de programma's, de organisatie en communicatie in elke regio. Samenwerken en interactie staan centraal."

Meer over de Dutch Green Building week en de programma's in de vijf regio's is te vinden op internet: www.dutchgreenbuildingweek.nl.

Reacties