Vacature van de week: Aanjager herbestemmen erfgoed

Provincie Zuid-Holland is op zoek naar een aanjager van complexe herbestemmingsprocessen. In deze functie help je eigenaren van rijksmonumenten, met name op het terrein van industrieel, religieus en agrarisch erfgoed, om een passende herbestemming te vinden. 

Elke week publiceren wij de Vacature van de Week, die op de website én in de vacaturenieuwsbrief van VJ wordt uitgelicht. Deze week is het de vacature voor een aanjager herbestemmen erfgoed. 

Als aanjager neem je de huidige projecten over en neem je nieuwe aanvragen in behandeling. Je analyseert het vraagstuk waarom een herbestemming tot op heden niet tot stand is gekomen en zoekt gezamenlijk met alle partijen naar oplossingen. Daarnaast help je ondernemers op verzoek om een geschikt monument te vinden voor hun bedrijf. De belangrijkste aspecten waar je je op verzoek van de eigenaar mee bezig houdt zijn:

  • het in kaart brengen van kansen en risico’s van herbestemming;
  • adviseren over de procesgang;
  • het bij elkaar brengen van vraag en aanbod;
  • het delen van kennis over subsidieregelingen, fondsen en leenmogelijkheden;
  • het bij elkaar brengen van de verschillende partijen die nodig zijn voor herbestemmen zoals gemeenten, projectontwikkelaars, financiële instellingen, het Rijk en dergelijke.

Meer weten over de functie of gelijk solliciteren? Klik hier voor de volledige vacature. 

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special