Geldvoorelkaar.nl viert 10-jarig jubileum

Nederlands eerste crowdfundplatform Geldvoorelkaar.nl bestaat 10 jaar. Het crowdfundplatform faciliteert financiering voor Nederlandse MKB bedrijven en vastgoedprojecten. Sinds haar oprichting is er door het crowdfundplatform voor bijna €233 miljoen aan financiering bijeengebracht voor circa 1.700 bedrijven met ruim 260.000 separate investeringen.

Het crowdfundplatform Geldvoorelkaar.nl is een digitale marktplaats waar vraag en aanbod op het gebied van financieringen efficiënt bij elkaar gebracht worden. Op deze manier wordt er een markt gecreëerd die er voorheen niet was. Interessante beleggingsmogelijkheden worden beschikbaar gemaakt voor kleinere investeerders en kunnen bedrijven nu wel hun projecten gefinancierd krijgen. Deze democratisering van het financieringsproces schept zo extra mogelijkheden voor marktpartijen en bevordert daarmee de economische groei.

Opgericht tijdens kredietcrisis
Anders dan bij crowdfunding voor goede doelen, is bij zakelijke crowdfunding het rendement van groot belang. Directeur Edwin Adams: “Geldvoorelkaar.nl is opgericht tijdens de kredietcrisis met als doel om MKB ondernemingen betere toegang te geven tot financiering”. Een missie die door de Coronacrisis weer actueler is dan ooit. Vanuit Geldvoorelkaar.nl blijven we ons inspannen om de ambities van ondernemers en investeerders te realiseren, juist in deze tijden.

Zakelijke crowdfunding is niet alleen interessant voor kleinere particuliere beleggers, maar ook traditionele partijen zoals institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en banken tonen toenemende belangstelling. In tien jaar tijd heeft Geldvoorelkaar.nl zichzelf bewezen als marktleider in de crowdfunding sector gericht op het MKB en de vastgoedsector. Tijdens de coronacrisis weet Geldvoorelkaar.nl juist MKB ondernemers een helpende hand te reiken door deze bedrijven te financieren.

Na 10 succesvolle jaren, wat brengt de toekomst?
Het groeiperspectief ziet er zeer goed uit. Vorig jaar is Geldvoorelkaar.nl met maar liefst 75% gegroeid. Dat was exceptioneel, maar voor de komende jaren wordt toch een groeipercentage verwacht van 25% tot 50%. Die hoge groei heeft te maken met de onverminderde vraag naar non-bancaire financiering vanuit het MKB en de vraag naar goed renderende en verantwoorde beleggingen vanuit de beleggerswereld.

Meer weten? Bezoek de website of neem contact op via e-mail: info@geldvoorelkaar.nl of via telefoonnummer: 085 - 2733 465. 

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022