'Ik ga niet bij drie banken offertes opvragen en kijken welke de beste is'

Niet voor niks behoorde Juliët Postma bij de start van Nestr, eind 2019, tot het exclusieve groepje van vijf tussenpersonen dat als eerste het vertrouwen kreeg. Dat was, volgens haar eigen zeggen: “Heel tof, want ik was nog maar net voor mezelf begonnen.”

Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van vastgoedfinancieringen en een behoorlijke trackrecord bij verschillende, vooraanstaande vastgoedbanken heeft zij heel wat in haar mars. Zoals bij RNHB waar ze als accountmanager startte en waar ze haar HBO Management, Economie en Recht behaalde, evenals de WFT-modules Basis, Vermogen en Hypothecair.

Partnernetwerk
Als intermediair richt Juliët Postma zich vooral op professionele beleggers die op zoek zijn naar een financiering tussen de ton en de 2,5 miljoen maar aanvragen hierboven is ook geen probleem. Ze doet daarbij een beroep op een breed spectrum funding partners, waaronder RNHB en Nestr, maar heeft bij alle banken en financiers haar aanstelling dus zij kan overal terecht.

MKB
Juliët Postma: “Ik richt me dus op laten we zeggen MKB klanten, denk aan financieringen van woningen en appartementen, woon- winkelpanden, kleinschalige kantoorpanden en bedrijfspanden.” “Horeca en winkelpanden zijn op dit moment helaas lastig financieren”. Daarbij kan de financiering bestemd zijn voor de aankoop van beleggings- of handelspanden in box 3 of in de B.V., het herfinancieren of oversluiten van panden of van een gehele vastgoedportefeuille, of het herstructureren van een vastgoedportefeuille. 

Geen onnodig werk laten verrichten
Wat bij haar voorop staat is snelheid, de wens van de klant in combinatie met de meest gunstige voorwaarden en het niet uitvragen van onnodige stukken. Daarbij weet ze goed wat ze wil en bij wie ze moet zijn. Juliët Postma: “Ik ga niet bij drie banken offertes opvragen en vervolgens kijken wat de beste is. Ik ken het beleid van de banken en financiers goed en als ik twijfel vraag ik het op voorhand uit. Ik heb goeie relaties met banken en financiers en wil partijen niet onnodig aan het werk zetten. 

Lees hier het hele interview met Juliët Postma. 

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special