RNHB trekt €325 miljoen aan nieuwe funding aan

Vastgoedfinancier RNHB heeft een succesvolle vijfde securitisatie voltooid. Met het plaatsen van Dutch Property Finance 2020-2 (DPF 2020-2) trekt de financier voor €325 miljoen nieuwe publieke funding aan.

De transactie is na een virtuele roadshow in enkele dagen geplaatst en werd gekenmerkt door een grote belangstelling onder zowel Nederlandse als buitenlandse institutionele beleggers. Een consortium van drie banken heeft de transactie begeleid en geplaatst. RNHB trekt hiermee financiering aan die wordt gebruikt voor het verder uitbreiden van haar leningen portefeuille, gelet op de sterke productie in 2020. Het betreft de tweede succesvolle securitisatie in 2020. De Dutch Property Finance 2020-2 transactie werd 2.2 keer overschreven.

“Deze transactie vond plaats in een uitdagender economisch klimaat dan de vorige plaatsingen van DPF papier”, licht Richard van Altena, CFRO van RNHB, toe. Het onderstreept voor ons dat RNHB het vertrouwen geniet van de kapitaalmarkt en ook tijdens deze economische omstandigheden in staat is om een succesvolle securitisatie te plaatsen.”

“Zeer positief was dat zowel bestaande investeerders als ook nieuwe investeerders hebben ingeschreven op deze transactie. Deze interesse heeft zich ook vertaald in de uiteindelijke scherpe rente op de geplaatste obligaties.” De gesecuritiseerde portefeuille bestaat uit recent georigineerde buy to let hypotheken, lage loan to value ratio’s en sterke credit performance. Het grootste gedeelte van de leningenportefeuille wordt gedekt door woningen en mixed-use onroerend goed met een laag risico.

Groeiambities
RNHB heeft een publiek securitisatie programma onder het Dutch Property Finance label als actief onderdeel van haar funding strategie. DPF2020-2 is de vijfde succesvolle publieke securitisatie transactie die RNHB sinds 2017 heeft uitgevoerd. De DPF-transacties passen in het streven van RNHB om regelmatig nieuwe funding aan te trekken van institutionele investeerders. Het ondersteunt de ambitie van RNHB om verder door te groeien in een aantrekkelijke markt waarin steeds grotere behoefte ontstaat aan passende beleggingshypotheken.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special