EDGE Next: nieuw platform voor duurzaamheid, bezetting en welzijn

Ontwikkelaar EDGE lanceert EDGE Next: een nieuw platform om hun innovatieve technologie beschikbaar te maken voor ieder kantoorgebouw. Het verzamelt en analyseert data uit gebouwsystemen (BMS), mobiele sensoren en externe bronnen. En geeft op basis hiervan inzichten en aanbevelingen op het gebied van duurzaamheid, bezetting en welzijn. Bekijk ook de video onderaan.

Gebruikmakend van hun expertise op het gebied van intelligente gebouwen introduceert EDGE, pionier in duurzaam vastgoed, EDGE Next, een platform dat een naadloze oplossing biedt voor het optimaliseren van elk kantoorgebouw.

Slimmer en gezonder
Huurders en eigenaren transformeren met deze oplossing hun kantoren tot slimmere, gezondere en duurzamere ruimtes waarin mensen en bedrijven optimaal gedijen. Het platform draagt tevens bij aan het welzijn van medewerkers door de luchtkwaliteit en het aantal mensen in een ruimte te monitoren, waardoor kantoren veiliger zijn om in te werken; tijdens COVID-19 en daarna.

Een volledig geïntegreerde ‘Smart Solution’
Het EDGE Next-platform verzamelt en analyseert data uit bestaande gebouwsystemen (BMS), mobiele sensoren en externe bronnen. Deze data wordt getoond in een dashboard dat inzichten en aanbevelingen biedt op het gebied van duurzaamheid, bezetting en welzijn. Ook genereert het platform automatische rapporten voor gebouweigenaren en huurders. Het EDGE Next-platform is ontwikkeld op de laatste Microsoft Azuretechnologie en is op dit moment het enige volledig operationele platform op Azure's nieuwe Digital Twin.Optimale inzichten, 24/7
Dankzij de naadloze integratie van het lokale BMS en de simpele plug&play-installatie van de mobiele sensoren is het systeem eenvoudig te installeren in elke kantooromgeving. Wat het EDGE Next-platform zo uniek maakt, is de manier waarop de gegevens worden weergegeven: in een holistisch overzicht met actiegerichte inzichten om gebouwprocessen te optimaliseren. Het dashboard biedt real time informatie van verschillende bronnen, zoals energieverbruik, luchtkwaliteit, binnenklimaat en bezetting. Dit bespaart kostbare tijd en zorgt voor gemakkelijke rapportage aan interne en externe stakeholders. Door monitoring van het energieverbruik en de prestatie van installaties kan EDGE Next een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van energieprestaties. Toegang tot de MAKE BUILDINGS COUNT bezettingsgegevens maakt optimalisering van ruimtegebruik mogelijk, resulterend in hogere operationele efficiëntie en lagere overheadkosten.

Zo kan het EDGE Next-platform gegevens op het gebied van lichtintensiteit, bezetting en temperatuur gelijktijdig analyseren en hiermee licht- en verwarmingssystemen bijsturen als ruimtes niet worden gebruikt. Dit heeft lagere energiekosten tot gevolg zonder in te leveren op de kwaliteit van het binnenklimaat voor gebruikers. Een ander voorbeeld is de wijze waarop het EDGE Next-platform gebouwbeheerders inzicht biedt in daadwerkelijke bezettingsgraad. Zo kan gestuurd worden op het bieden van meer of minder ruimte per werknemer.

Het EDGE Next-platform heeft zijn nut inmiddels bewezen bij de terugkeer van EDGE-medewerkers naar hun New Normal Office in EDGE Olympic Amsterdam. De verzamelde gegevens werden in het bijzonder gebruikt om medewerkers te waarschuwen als het te druk werd in een ruimte of als de luchtkwaliteit verslechterde, beide signalen voor een hoger COVID-19-risico. Lees hier meer over The New Normal Office van EDGE.

EDGE voor een breder publiek
EDGE streeft ernaar betere gebouwen te ontwikkelen door middel van technologie. Als ontwikkelaars van The Edge – ‘het slimste gebouw ter wereld’ (Bloomberg, 2015) – weten ze wat de impact van een gebouw kan zijn op het welzijn, prestaties en duurzaamheid. De wens van de onderneming om een positieve verandering binnen bereik van een breder publiek te brengen, inspireerde tot de oprichting van EDGE's nieuwe onderneming: EDGE Next. Oprichter en CEO Coen van Oostrom: ‘Ik ben enorm trots op wat we tot nu bereikt hebben met onze EDGE-gebouwen, maar ik vroeg me tegelijkertijd af wat we konden doen voor de andere 99% van de gebouwen over de hele wereld. Ik stelde mezelf de vraag: wat als we de technologie van EDGE naar elk gebouw ter wereld zouden kunnen brengen?’ Inmiddels is de visie van Van Oostrom werkelijkheid geworden: ‘We hebben altijd geloofd dat iedereen baat heeft bij betere gebouwen. EDGE Next is de natuurlijke evolutie van onze missie en we kunnen niet wachten om deze technologie met de hele wereld te delen.’ MAKE BUILDINGS COUNT'.
 

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021