In 1985 was het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam het eerste Nederlandse en Europese Huis dat ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen een plek bood om te logeren, bij te komen en op te laden dicht bij het ziekenhuis. Sindsdien hebben de nu 12 Ronald McDonald Huizen gezamenlijk zo’n 1,7 miljoen overnachtingen mogelijk gemaakt. Huis Emma Amsterdam, met 30 slaapkamers, is na al die jaren intensief gebruik nu echt toe aan een renovatie, om ook in de toekomst ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar te brengen. U, als maatschappelijk verantwoord ondernemer of privépersoon kunt daarbij helpen. 

Tijdens de renovatie worden allerlei zaken aangepakt. Denk aan het vernieuwen van verbindingen tussen de ruimtes in het huis, een nieuwe keuken, renovatie van de lift en het oplossen van problemen met de akoestiek. De hoop is om in 2021 te starten met de renovatie. In verband met corona is er nog geen specifiek kwartaal of datum bekend.

Op 4 oktober Koken voor Kids @ Home met drie Michelin sterrenchefs
Om deze renovatie mogelijk te maken organiseert Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam op 4 oktober een online evenement, in een setting die coronaproof is voor alle deelnemers: Koken voor Kids @home.

De opbrengst van dit sterren-event komt geheel ten goede aan Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Tot 29 september, konden geïnteresseerden een eigen sterrendinerbox bestellen om vervolgens online met drie sterrenchefs Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel**), Peter Gast (Restaurant Graphite*) en Mike Cornelissen (Restaurant Rijnzicht*) een fantastisch Michelinsterren driegangendiner te bereiden. Hieraan meedoen is helaas niet meer mogelijk, maar toch kunt u zeker nog een steentje bijdragen. Hoe? Dat leest u hieronder. 

Doneer een overnachting
Er loopt namelijk nog een actie. Die heeft betrekking het overnachten in een Ronald McDonald Huis. Zo’n overnachting kost gezinnen €60. Tijdens de speciale jubileumweek van 28 september tot 4 oktober (maar zeker ook daarna) is iedere bijdrage, groot of klein, welkom om elke dag 35 extra overnachtingen voor families van zieke kinderen mogelijk te maken. Zo maken we samen het verschil voor ouders en hun zieke kind. Want uit onderzoek blijkt: dicht bij elkaar zijn tijdens ziekte of zorg helpt echt!

Dus mocht u in de toekomst nog op zoek zijn naar een goed doel dat ook nog betrekking heeft tot vastgoed: denk dat ook eens aan het Ronald McDonald Kinderfonds. 

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special