VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling koopt 12 ontwikkelprojecten van ING Real Estate Development

VolkerWessels BVGO/Bouwbedrijven Jongen en ING Real Estate Development  hebben een overeenkomst gesloten waarin VolkerWessels BVGO/Bouwbedrijven Jongen 12 ontwikkelprojecten van 3W overneemt. De 12 projecten worden onderdeel van Bouwbedrijven Jongen.

Frank Zuthof, directeur Bouwbedrijven Jongen: "Wij zien deze overname vooral als een investering in continuïteit. Enerzijds zorgt het voor diversificatie binnen onze orderportefeuille en daarmee voor risicospreiding, hetgeen van groot belang is in de broze marktomstandigheden waarin de bouwsector nog immer verkeert. Anderzijds gaat het om projecten waarvan het voor de steden en regio's waar wij van oudsher actief zijn van groot belang is, dat ze van de grond komen en in de komende jaren worden gerealiseerd. Wij gaan graag de uitdaging aan om deze verantwoordelijkheid op ons te nemen."

Bert Kragtwijk, General Manager ING RED: "Met deze stap geven wij opnieuw uitvoering aan het beleid van ING Group om haar exposure op gebied van vastgoedontwikkeling terug te brengen. Wij zijn blij dat door de overname door Bouwbedrijven Jongen de continuïteit van de projecten gewaarborgd is."

Met ingang van 1 juni 2011 gaat de managementorganisatie van 3W zelfstandig verder onder de naam 3W New Development. De nieuwe aandeelhouders zetten de bedrijfsactiviteiten voort, de organisatie blijft intact. 3W New Development zal verantwoordelijk zijn voor het uitvoerend ontwikkelaarschap van de door Bouwbedrijven Jongen overgenomen projecten.

De volgende projecten zijn onderdeel van de overeenkomst.

1. Gardenz in Geleen (retail)
2. Centrumplan Brunssum (mixed)
3. Boschveld in Den Bosch (mixed)
4. TCW/Vlek D in Heerlen (retail)
5. Winkelcentrum Stein in Stein (retail)
6. Mosa porselein in Maastricht (woningen)
7. Leigraaf in Roermond (woningen)
8. Geulhal incl. Villa Via Nova in Valkenburg (woningen)
9. Holzkuilerveld in Kerkrade (grondposities)
10. De Veijerlink in Geleen (grondposities)
11. Woningen Centrumplan in Geleen (woningen)
12. De Dobbelsteen in Sittard (retail & scholen)

Enkele van bovenstaande projecten worden in combinatie met zakelijke partners ontwikkeld. In die gevallen geldt als voorbehoud dat deze partners hun goedkeuring nog moeten geven aan de overdracht.

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022