De Nieuwbouwdag Schiedam 2020 gaat op 10-10-2020 wel van start maar soberder dan eerdere het plan was, nu minister-president Rutte nieuwe, strengere maatregelen heeft afgekondigd om het coronavirus de baas te worden. Wethouder Fahid Minhas geeft de Nieuwbouwdag helaas geen feestelijke start, om te voorkomen dat er meer dan 40 mensen in de buitenlucht samenkomen.

Op zaterdag 10 oktober kunnen alle woningzoekenden wel de eerste brochures BEZOEK DE BOUWPLAATS en de goodiebags met wooninformatie van 10.00 tot 16.00 uur afhalen bij het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39. Woningzoekenden kunnen zelf gaan fietsen en wandelen naar alle nieuwe woonplekken, aan de hand van de zes routes in de brochure.

Ook staan zaterdag 10 oktober vanaf 10.00 uur de zes wijkfilms online op de website www.nieuwbouwdagschiedam.nl. In de films wordt met dronebeelden, wijkbeelden en artist impressions beelden van de huidige wijken en van de toekomstige bouwplannen geschetst. 

Zelf naar de woonplekken gaan
In een tent voor de WAAG worden de brochures en goodiebags aan geïnteresseerden overhandigd. Daarbij wordt gezorgd voor voldoende afstand en worden de corona-maatregelen in acht genomen. Om groepsvorming te voorkomen, vinden er geen ontvangsten plaats op de bouwlocaties. Iedereen kan op eigen beweging rondkijken en met ingang van maandag 12 oktober eventuele vragen stellen via het telefoonnummer en e-mailadres dat op de websites van de bouwprojecten staat vermeld. Alle website-adressen staan in de brochure.

Iedereen kan ook na 10 oktober de brochure afhalen bij het i-PUNT. Voor de goodiebags, die beschikbaar zijn in een oplage van 500 exemplaren, geldt op = op. 

Laatste bouwnieuws
Het laatste nieuws over bouwplannen in Schiedam blijft te vinden op www.sdam.nl/wonen  en via de Facebookpagina NieuwbouwdagSchiedam. Op de websitepagina van de gemeente (https://www.schiedam.nl/a-tot-z/projecten-in-de-wijk) staan ook voorgenomen projecten beschreven. 

Het i-PUNT is geopend op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Afbeelding: Een schets van de invulling van de nieuwe wijk Dirkzwager-Schiedam, waar op de Nieuwbouwdag een speurtocht wordt gehouden. 

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special