De voordelen van de onbemande pakketlocker MyPup

De onbemande pakketlocker van MyPup is een must-have voor ieder appartementencomplex in de 1,5 meter maatschappij. Het bespaart kosten, vergroot service en vermindert CO2-uitstoot. Bekijk ook de video in het artikel om te zien hoe MyPup werkt.

De naam MyPup is een verbastering van My Pick-up Point. Als je er van een afstand naar kijkt, is een MyPup in feite niets meer dan een grote postkast waar alle pakketten van bewoners (of kantoormedewerkers) in worden afgeleverd door een MyPup-koerier.

Hoe werkt MyPup?
Als iemand een online bestelling doet, dan vult hij/zij eenvoudigweg het MyPup-afleveradres in. Alle bestellingen worden vervolgens verzameld op dit adres en op dezelfde dag in één keer geleverd in een MyPup-pakketlocker van het gebouw, appartementencomplex of kantoor. Bewoners kunnen daar zelf hun pakketten oppikken. Daarvoor krijgen zij een persoonlijke code waarmee zij tijdelijk toegang krijgen tot een pakketlocker. (tekst gaat verder onder de video)


Welk probleem lost dit op?
Elk gebouw, ieder kantoor en alle appartementencomplexen worden tegenwoordig overspoeld door pakketjes die bewoners of medewerkers laten bezorgen. Koeriers van verschillende partijen rijden af en aan. Dit veroorzaakt overlast, soms verkeersopstoppingen, in sommige gevallen schade aan gebouwen en liften en een stroom aan onbekende koeriers die je er niet op kunt aanspreken. Nog daargelaten dat bij de afgifte van pakketten het lastig blijkt om 1,5 meter afstand in acht te houden.

Altijd iemand thuis
Een onbemande pakketlocker biedt uitkomst. Want nagenoeg iedereen bestelt wel eens wat online. Het is daarbij niet altijd mogelijk om een exact tijdstip van bezorgen te kiezen. Dus wat is er handiger dan het pakket in een onbemande pakketlocker te laten afleveren? Geen gedoe met de buren of openingstijden van een postpunt. En zeg nu eerlijk, wie wil nu de buren opschepen met al die bestellingen? Geen wonder dat veel vastgoedbeheerders en VVE’s een MyPup laten plaatsen als zeer welkome service voor hun bewoners.

Vertrouwde koerier
Er rijdt per dag nog maar één koerier naar het appartementencomplex. Daar levert de MyPup-koerier alle pakketten in één keer af. Dat heeft een heel groot voordeel. Er hoeft maar eenmalig toegang tot het pand verleend te worden aan de vertrouwde MyPup-koerier en hij kan direct alle pakketten veilig afleveren. En heeft een bewoner een vraag, dan is MyPup altijd rechtstreeks bereikbaar.

Beter leefmilieu
Het is een bekend beeld. Koeriers die af-en-aanrijden, aanbellen met draaiende motor op de stoep. En voor elk pakket komt er een apart koeriersbedrijf aan de deur. PostNL, UPS, Fedex, DHL, GLS, DPD, Coolblue, de toestroom lijkt eindeloos. Door al deze pakketten aan de rand van de stad te verzamelen maakt MyPup een groot deel van die koeriersritten overbodig. Deze aanpak bespaart 9 van de 10 ritten. En veel belangrijker, het scheelt een aanzienlijke hoeveelheid CO2-uitstoot.

Ook post retour
MyPup kan met deze service ook verzendingen en retouren afhandelen. De bewoners melden het pakket aan en leggen het eenvoudigweg in de locker en MyPup handelt het verder af. Dus het is niet meer nodig om zelf naar het postkantoor of een servicepunt te gaan.

1,5 meter maatregelen
De MyPup-koeriers houden zich strikt aan de hygiëneregels van het RIVM. Ze houden minimaal 1,5 meter afstand en wassen hun handen regelmatig. Na elke levering ontsmetten de koeriers het gehele Pick Up Point. Zo wordt niet alleen de pakketlevering op een zeer efficiënte manier geregeld voor bewoners, het vermindert ook nog eens het aantal onnodige contacten in elk gebouw of wooncomplex. Reden genoeg om contact met MyPup op te nemen en uw huurders en bewoners aangenaam te verrassen met deze innovatieve en duurzame service.

MyPup is de afgelopen 6 jaar flink gegroeid. Meer dan 200 gebouwen maken reeds gebruik van hun service. De dienstverlening is al uitgebreid naar Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Deze service gaat de komende jaren nog veel verder groeien in Europa.

Kijk voor meer informatie op mypup.nl en/of volg MyPup op Linkedin

Reacties