Nieuwbouwdag Schiedam: wandelen en fietsen langs bouwlocaties

Tot 2030 worden er zo’n 7.000 woningen gebouwd in Schiedam, waarvan ongeveer 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Een deel van de nieuwbouwlocaties waarvoor al concrete plannen zijn of worden ontwikkeld kunnen nu al bezocht worden tijdens de Nieuwbouwdag Schiedam. Dit jaar vindt de dag dag plaats op zaterdag 10 oktober. Wat staat er allemaal op het programma?

De Nieuwbouwdag Schiedam wordt dit jaar op zaterdag 10 oktober om 10.00 uur gestart door wethouder Bouwen en Wonen Fahid Minhas bij het i-PUNT in de Waag. Daar overhandigt hij – binnen de coronaregels - aan alle aanwezigen de brochure 'Bezoek de bouwplaats'. Daarin staan aantrekkelijke wandel- en fietsroutes langs bouwlocaties in alle wijken van Schiedam. Vervolgens gaan de wethouder en medewerkers van team Wonen met geïnteresseerden aan de wandel en op de fiets langs de nieuwbouwplekken om daar extra uitleg te geven over de plannen. Voor woningzoekenden staan goodiebags klaar waarin allerhande nuttige wooninfo zit.

7.000 woningen erbij
Tot 2030 worden er zo’n 7.000 woningen gebouwd in Schiedam, waarvan ongeveer 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Een deel van de nieuwbouwlocaties waarvoor nu al concrete plannen zijn of worden ontwikkeld, staat in de brochure 'Bezoek de bouwplaats', die iedereen ook na de Nieuwbouwdag Schiedam 2020 kan afhalen in het i-PUNT in de Waag aan de Lange Kerkstraat 39. In de brochure staat ook een overzichtelijke lijst met alle website-adressen van de projecten, waarop je je als woningzoekende kunt inschrijven.

Films over bouwplannen in de wijken
Bijzonder is verder dat op de Nieuwbouwdag Schiedam 2020 6 films online gaan, waarin een beeld wordt geschetst van alle bouwplannen in 6 verschillende wijken van Schiedam. De nieuwe bouwplekken worden in de films aangevlogen vanuit de lucht, er wordt met beelden van de wijk een huidige situatie geschetst en de toekomst wordt in beeld gebracht met artist impressions van de architecten en projectontwikkelaars.

Op de website nieuwbouwdagschiedam.nl en via de Facebookpagina nieuwbouwdagschiedam is het laatste nieuws over de dag te vinden. Op de website sdam.nl/wonen staan uitvoerige omschrijvingen van alle nieuwbouwprojecten en van alle Schiedamse wijken met links naar alle websites.

Foto: Wethouder Fahid Minhas wandelt mee, Alexander Keizer en Ilze Tas van het team Wonen gaan mee op de fiets. (foto Jan van der Ploeg)

Reacties