Thema Dutch Green Building Week 2020 is 'Made in Holland'

Van 21 september tot en met 25 september vindt de tiende editie van de Dutch Green Building Week plaats. #MadeinHolland is het thema van de week, waarmee Dutch Green Building Council (DGBC) Nederland internationaal op de kaart zal zetten. In verband met de coronacrisis wordt deze jubileumeditie voor een groot gedeelte online georganiseerd en gekoppeld aan de (online) activiteiten van de World Green Building Week. 

Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen. De week geeft een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. Behalve Made in Holland staat ook de mondiale klimaatverandering centraal, onder #ActOnClimate worden gezamenlijk de krachten gebundeld. 

Internationale en nationale goede voorbeelden worden getoond en concrete handvatten worden gegeven. Vraag en aanbod ontmoet elkaar. De week biedt talrijke momenten om in contact te komen met nationale en internationale pioniers, te luisteren naar creatieve denkers en doeners en naar mensen die een toekomstbestendige omgeving en samenleving mogelijk maken. Juist nu.

Thema: Made in Holland
Nederland was jarenlang een gidsland als het ging om duurzaamheid en milieu. Meer dan 25 jaar geleden lanceerde Ed Nijpels het eerste Nationaal Milieubeleidsplan (NMP) dat Nederland internationaal op de kaart zette en wat een blauwdruk vormde voor diverse Europese beleidsplannen.

Als het aan DGBC ligt pakt Nederland haar rol terug als gidsland met duurzaam ondernemerschap voor een duurzaam gebouwde omgeving en een duurzame economie. Hiervoor is het nodig dat we laten zien wat we in Nederland in huis hebben, maar ook wat we kunnen leren van wat er in het buitenland gebeurt.



Reacties


Laatste nieuws