Smartvatten en MAIN Energie gaan samenwerking aan

Smartvatten en MAIN Energie, voorlopers in de industrie op het gebied van water- en energiebemetering, gaan samenwerken om water en energiedata inzichtelijk te maken op één platform. Wat zijn de voordelen voor vastgoedeigenaren? Een bijdrage van MAIN Energie. 

Smartvatten, marktleider op het gebied van waterbemetering, is een samenwerking aangegaan met MAIN Energie, dé energiepartner van zakelijk Nederland, om een nieuwe oplossing te bieden voor eenvoudige, schaalbare data voor water- en energiemanagement voor klanten van beide bedrijven.

Inzichtelijk in één systeem
Eerder was het nog niet mogelijk om het verbruik van water en energie inzichtelijk te hebben binnen 1 systeem voor grote portfoliobeheerders. Dankzij deze samenwerking wordt het verbruik van water en energie inzichtelijk waardoor klanten hun verbruik kunnen managen en hierin meer inzicht hebben.

Smartvatten en MAIN Energie hebben samen een API-integratie gemaakt waardoor de data van Smartvatten inzake waterbemetering direct beschikbaar komt in het energiemanagement platform van MAIN Energie voor huidige en toekomstige klanten.

Automatische notificaties
Smartvatten monitort en analyseert de waterconsumptie van panden en geeft automatische notificaties bij waterlekken en accurate real-time rapportages. Hierdoor kan MAIN Energie dankzij de samenwerking het energiesysteem van een pand completeren met schaalbare info over waterverbruik waardoor beheerders alle benodigde informatie in één systeem hebben.

Laatste horde weggenomen
“Door de samenwerking met Smartvatten aan te gaan nemen we samen de laatste horde weg om meters nog handmatig te moeten aflezen en door te geven voor het maken van afrekeningen. Er is vanaf nu altijd digitaal inzicht in verbruiken voor zowel energie als water en er wordt afgerekend op werkelijke meterstanden.“ Aldus Dennis Ostendorf, commercieel directeur van MAIN Energie.

“De API integratie en samenwerking met MAIN Energie maakt het mogelijk een betere klantervaring te krijgen voor onze gemeenschappelijke klanten in Nederland, stelt Joe Hamari, Vice President Sales van Smartvatten. “Hierdoor kunnen eigenaren van panden gemakkelijk toegang krijgen tot benodigde energie en water data.”

 

 

Reacties