Daling prijzen koopwoningen in maart

De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in maart gedaald ten opzichte van een jaar eerder, de daling was minder groot dan in februari, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. In maart waren huizen gemiddeld 1,1% goedkoper dan in maart 2010. In februari lagen de verkoopprijzen 1,5% lager dan een jaar eerder. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster.

Alle woningtypen waren in maart goedkoper dan een jaar eerder. Vrijstaande woningen daalden met 2,7% het meest in prijs, tussenwoningen met 0,2% het minst. In alle provincies daalden de prijzen, met uitzondering van Limburg. Het grootst was de prijsdaling in Drenthe met 2,6%, gevolgd door Noord-Brabant met 2,5%. In Limburg stegen de prijzen met 1,4%.

Ten opzichte van februari 2011 stegen de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen. Met 0,2% ging de stijging in tegen de dalende trend van de afgelopen zeven maanden. In maart wisselden ruim 10.000 bestaande woningen van eigenaar. Dat is ruim 6% minder dan in maart 2010. In de eerste twee maanden van 2011 was het aantal transacties juist hoger dan in 2010. In totaal lag het aantal transacties in het eerste kwartaal van 2011 ruim 2% hoger dan in het eerste kwartaal van 2010.

 Reacties


Laatste nieuws