Door de coronacrisis lopen verhuurders van vastgoed risico dat panden leeg komen te staan. Ook zijn enkele kantoren nog de komende maanden gesloten doordat werknemers verplicht thuiswerken. Uiteraard zijn dit voor vastgoedbeheerders en eigenaren panden waar je zo min mogelijk kosten aan kwijt wilt zijn.

Energie is een van de grootste kostenposten bij leegstand. Vaak wordt verwacht dat, wanneer er geen huurders in een pand zitten, er ook geen energieverbruik is. In de praktijk zien wij vaak dat dit niet het geval is. Installaties staan verkeerd afgesteld, lichten blijven onnodig branden of verwarmingsinstallaties staan nog aan om een pand te verwarmen waar niemand is.

Speciaal hiervoor hebben wij een optie in de aan- en afmeldmodule van mijnMAIN ontwikkeld waarin kan worden aangegeven of een pand op “leegstand” staat. Dit betekent dat het voorschotbedrag wordt aangepast naar de realistische (lagere) situatie en er goed gelet wordt op verschillen in verbruik naar aanleiding van de meterstanden die bekend zijn. Dit kan uiteindelijk tot reductie van onnodige kosten leiden.

Voor meer informatie, klik hier. 

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special