#REF: De gevolgen van de coronacrisis op de huurmarkt

Wim Wensing van ontwikkelende belegger Amvest sprak tijdens de REF over de lang- en korte termijn gevolgen van de coronacrisis op de huurwoningmarkt.

Belangrijk voor Amvest was om tijdens de lockdown alles zo goed mogelijk door te laten draaien. De volgende stap was om de stakeholders te informeren. In het begin van de lockdown was er iets minder vraag naar huurwoningen, maar geen grote verschillen. Ook de leegstand is door corona niet veel toegenomen.

Geen generieke maatregelen nodig voor huurachterstanden
In de politiek is veel gesproken over huurachterstanden door de pandemie, maar er zijn nauwelijks verschillen met pré-corona. Generieke maatregelen zijn daarom niet nodig, alles kon met maatwerk worden opgelost.

Evolutie of revolutie?
Zorgt corona op lange termijn voor een evolutie of revolutie op de huurwoningmarkt? Volgens Wensing vragen de coronamaatregelen om ons met andere ogen naar woningconcepten te kijken. In de toekomst dienen we misschien meer rekening te houden met thuiswerkplekken en vrijetijdsbesteding dichter bij huis, mochten er nog meer lockdowns volgen.

Samengevat:

De impact op de portefeuille is relatief laag

De woningportefeuille gedraagt zich stabiel

Deze crisis is een aanleiding om vaart te maken met het ontwikkelen van nieuwe woonconcepten.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021