#REF: Weer regie over je eigen data met Digital Twin

Wat zijn de voordelen van het hebben van een digitale copy van je assets? Joop Bosman, Head of IT Worksphere bij Strukton vertelde erover. Samen met hun Australische IT partner Willow heeft Strukton Digital Twin ontwikkeld. Hiermee kan een vastgoedeigenaar, -manager of -beheerder alle data van een pand verzamelen en daarmee de systemen die in een gebouw zijn verwerkt voeden.

Hierdoor ontstaat een ‘single source of truth’, vrij vertaald: één waarheid. Niet alleen kun je op deze manier je gebouw letterlijk aan- en bijsturen, maar ook de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren. Het hebben van Digital Twin creëert meer ruimte voor duurzaamheid en innovatie. Dit kan beginnen bij de bouw en vervolgens worden doorgezet wanneer het gebouw in gebruik wordt genomen.

Het dashboard kan geheel naar wens worden ingericht. De vastgoedeigenaar of beheerder hoeft slechts aan te geven welke KPI’s zijn voor hen belangrijk zijn.

Voor de gebruikers van het gebouw is er een aparte app ontwikkeld. Het reserveren van een vergaderkamer of een bestelling bij de catering kan gewoon via de Smartphone, hetgeen weer aan de datastroom kan worden toegevoegd.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021