#REF: Urban Mining en de overheid

Moderator Michel Baars, CEO van New Horizon ontving samen met zijn sidekick Jörgen Raymann een viertal beleidsmakers, allen werkzaam bij de landelijke of lokale overheid. Zij houden zich dagelijks bezig met de circulaire vraagstukken en de beleidsplannen hoe dit te verwerken tot ‘business as usual’ in de toekomstige bouwopgave. Vertegenwoordigers van het Rijksvastgoedbedrijf, gemeente Utrecht, Den Haag en Amsterdam spraken hierover.

Na een eerste rondvraag werd duidelijk dat de overheden, zowel lokaal als landelijk, allen een circulaire strategie hebben. Maar de ervaringen en kennis hiervan is op dit moment echter nog niet gecentraliseerd. Leren van elkaar is daardoor nog niet geoptimaliseerd, waardoor het soms lijkt dat iedere gemeente zelf het wiel moet uitvinden.

Door het panel werd ook aangegeven dat veel circulaire mogelijkheden soms nog niet bekend zijn bij de beleidsmakers. Iedereen doet momenteel zijn eigen marktconsultaties, terwijl dit ook uniform aangepakt zou kunnen worden en daarbij komt dat de prestaties ook kunnen worden verbeterd.

De circulaire economie lijkt voor de overheid een relatieve nieuwe tak van sport, maar gelukkig zien steeds meer ambtenaren het belang ervan.Reacties


Laatste nieuws