#REF: ‘Zorg dat je op dezelfde lijn zit’

Wat zijn de uitdagingen van samenwerkingen tussen corporates en scale-ups? Tijdens een van de vele rondetafelssessies op #REF stond deze vraag centraal.

Ferdinand Grapperhaus (PHYSEE), Daan van der Vorm (VORM), Sander Schutte (MAPIQ), Walter Broersma (Plug and Play) en Hein Wegdam (ING) zijn het allemaal eens dat een samenwerking tussen corporates en scale-ups veel voordelen biedt, maar moet je op letten om knelpunten te voorkomen?

  • Dedicated team: Om een samenwerking voorspoedig te laten verlopen heb je een dedicated team nodig met alle stakeholders om zo op een lijn te komen en te zorgen dat het product goed landt binnen een project.
  • Langetermijnvisie: houd in gedachten dat het om een langetermijn samenwerking gaat en zorg dat je dezelfde doelen voor ogen hebt. Het traject zal tegenslagen kennen, maar met goede communicatie en loyaliteit kom je een heel eind.
  • Leiderschap tonen: een goed idee kan verdrinken als er geen prioriteit aan wordt gegeven. Laat het niet bengelen, maar zorg dat het hele bedrijf de visie en missie uitdraagt. Betrokkenheid vanuit de top is belangrijk.  

Reacties