Ruim 250.000 investeringen via platform Geldvoorelkaar.nl

Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl heeft een nieuwe mijlpaal behaald: via het platform zijn sinds de start in 2011 250.000 investeringen gedaan. Dankzij de inleg van bijna 17.000 betrokken investeerders zijn meer dan 1.600 financieringsprojecten van mkb-ondernemers en vastgoedbeleggers gerealiseerd.

Via Geldvoorelkaar.nl investeren zowel zakelijke investeerders als particulieren in crowdfundingprojecten van Nederlandse ondernemers. Gemiddeld hebben Geldvoorelkaar.nl-investeerders 18 projecten in hun portefeuille en behalen zij een netto rendement van 4% op hun investeringen. Meedoen is al mogelijk vanaf €100 per project; gemiddeld wordt echter €859 per project geïnvesteerd.

'Je ziet in welk bedrijf je investeert'
De 250.000e investering werd gedaan door investeerder Wouter (41 jaar). Zijn drive om te investeren in crowdfunding: “Ik ging op zoek naar verschillende manieren om rendement te maken. Zo beleg ik ook in aandelen. Wat ik interessant vind aan crowdfunding, is dat je ziet in welk bedrijf je investeert. Je leest het verhaal van een ondernemer; beslist op basis van je gevoel. Dat geeft beleving bij je investering.”

Markt trekt weer aan
De crowdfundingmarkt maakte dit jaar, als gevolg van de coronacrisis, een matige start. In april en begin mei zag Edwin Adams, directeur en mede-oprichter van Geldvoorelkaar.nl, een dip in de hele markt: “We zagen in die periode een verminderd aantal aanvragen en ook investeerders deden een pas op de plaats. Gelukkig zien we nu dat de markt weer aantrekt. Ondernemers die hun zaken een tijdje on-hold hadden gezet, pakken nu hun plannen weer op of spelen juist in op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. Ook investeerders hebben weer vertrouwen en zien kansen. We verwachten dat het totaal gefund volume via Geldvoorelkaar.nl dit jaar de grens van €250 miljoen passeert.”

Geldvoorelkaar.nl is opgericht in 2011 als eerste Nederlandse crowdfundingplatform voor het MKB. In 2019 won het platform de award Crowdfunding Marktleider en ontving het het keurmerk Erkend MKB Financier.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022