De woningmarkt zit op slot. Starters kunnen geen woning vinden, gezinnen verlaten de stad en het gebrek aan bouwvergunning toont ons dat we de benodigde uitbreiding van de woningvoorraad niet op korte termijn kunnen verwachten. De coronacrisis vertraagt daarbij onze economie en draagt niet bij aan een oplossing.

Het is echter een vergissing om te proberen met de beperkt beschikbare bouwcapaciteit in de huidige vraag te voorzien. De huidige vraag is niet de woonbehoefte van de toekomst. Nederland gaat sterk vergrijzen en al deze (vitale) ouderen moeten langer zelfstandig wonen. Een verandering die ze zelf zullen ondersteunen na de gevolgen van de coronacrisis voor de verzorgingstehuizen. Als oplossing moeten er meer woonprojecten worden gerealiseerd die het gat tussen de gezinswoning en het verzorgingstehuis opvullen. Een belangrijke bijkomstigheid is dat deze projecten de aanjager van de doorstroming zullen vormen. Bevolkingsgroepen die nu in de knel zitten, komen hierdoor vanzelf aan bod in de bestaande bouw.

Dynamis neemt u 17 juni mee in de huidige woningmarktproblematiek en de oplossingen zoals zij ze zien. Niet alleen omdat ze dit weten uit ervaring, maar ook omdat dit onderbouwd kan worden met cijfers. Meld je hier aan voor dit gratis webinar én maak kans op een gratis borrelbox!

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen