In deze vreemde tijd mag er ook ruimte zijn voor luchtig nieuws. Dat vond VJ in Engeland. Daar kochten de  broers Nick en Christian Candy in 1995 hun eerste vastgoed in London, geholpen door een lening van £6.000 van hun oma. Na 18 maanden renoveren hadden zij een winst behaald van £50.000. Een kwart eeuw later wordt het vermogen van de twee geschat op £1,5 miljard en wonen de broers zelf ook niet onfortuinlijk. 

Het heeft Christian Candy en zijn vrouw Emily vijf jaar gekost om bewoners van hun landgoed in het Engelse Surrey uit te kopen en het gebied rondom hun landhuis, dat zij kochten voor £30 miljoen, helemaal naar hun hand te zetten. Kosten noch moeite werden hiervoor gespaard.

Kosten oprijlaan: £9 miljoen
Voor het aanleggen van de driebaans (!) oprijlaan naar het landhuis moest een oude cottage wijken. De bewoners werden uitgekocht voor een bedrag va  £9 miljoen. Aan het buitenzwembad hing een prijskaartje van £300.000 en het personeel van de Candy familie verblijft in een onderkomen dat gebouwd is voor £1 miljoen. Daarnaast is er ook nog een vintage Candy Café.

Niet iedereen kunnen uitkopen
Het is de vastgoedmagnaat overigens niet gelukt om alle bewoners van 'Candyland' uit te kopen. Met de bewoners van een cottage met een marktwaarden van £2 miljoen, konden geen afspraken worden gemaakt. Zij wilden niet verhuizen. 

De totale waarde van Candyland wordt geschat op  £150 miljoen, hiermee is het één van de duurste privé woningen in Engeland. Bekijk hier de beelden van het landgoed. 

Foto: PxHere-willekeurig landhuis

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen