Na de coronacrisis gaan we minder vaak naar kantoor, zo verwacht Pieter Bas Koevermans van BRiQ real estate. “Bedrijven kunnen waarschijnlijk met minder meters per werknemer toe. Of zullen vaker kiezen voor een meer flexibele inrichting, maar het klassieke kantoor zal voorbestaan.” Minder automobiliteit kan vervolgens helpen om het leefklimaat in zijn Rotterdam te verbeteren.

Koevermans beschrijft Rotterdam als een geweldige stad die de afgelopen tien jaar een enorme inhaalslag heeft gemaakt. “We moeten geen dinosaurus willen zijn, maar meebewegen met de veranderde markten. De energie in de stad is geweldig.” Of de uitbraak van de coronacrisis en groeiende onzekerheid in de vastgoedmarkt van grote invloed zullen zijn op het tempo van verandering, durft hij nog niet te zeggen. “Niemand weet nog wat de gevolgen van de pandemie zullen zijn. Sommige economen voorspellen de diepste recessie ooit; andere experts verwachten dat het land na relatief korte tijd weer zal opkrabbelen. Rotterdam kent een enorme veerkracht.”

Het hele interview met Pieter Bas Koevermans van BRiQ real estate lezen? Klik hier. Dit interview is onderdeel van de VJ Special over Rotterdam. Klik hier om alle interviews over de Maasstad te lezen. 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen