UPDATE: Hogeschool Rotterdam huurt 16.000 m2 extra

De Hogeschool Rotterdam krijgt er een nieuwe vestiging van 16.000 m2 bij in Rotterdam-Coolhaven. Hiertoe heeft de hogeschool op vrijdag 8 april een huurovereenkomst gesloten met Credit Suisse Asset Management Immobilien KAG, eigenaresse van het gebouw. In tegenstelling tot de berichtgeving in andere vakmedia gaat het niet alleen om extra kantoorruimte maar ook om uitgebreide onderwijsfaciliteiten die er gehuisvest zullen worden.

Het gebouw, gelegen op de hoek van de 's-Gravendijkwal en de Rochussenstraat, wordt na een grondige modernisatie in het voorjaar van 2012 opgeleverd. Een aantal stafdiensten van de hogeschool zullen dan het pand betrekken, waarna in de zomer van 2012 de opleidingen gericht op gezondheidszorg volgen.

De huurovereenkomst is afgesloten voor een periode van vijftien jaar. Voordat de eerste les er plaats heeft, vindt een omvangrijke modernisatie plaats om het pand te laten voldoen aan de eisen die aan het onderwijs gesteld worden. Daarnaast is er ook nadrukkelijke aandacht voor klimaat en veiligheid. De werkzaamheden starten deze zomer en worden in het voorjaar van 2012 afgerond.

"Op Hogeschool Rotterdam werken ruim 30.000 studenten en 4000 medewerkers dagelijks aan hun carrière. De nieuwe vestiging levert ruim 16.000 m2 op aan extra huisvesting voor het onderwijs, waarmee de hogeschool tegemoet komt aan de groei van haar studentenpopulatie in de afgelopen jaren en in de toekomst. Deze overeenkomst is daarnaast een mooie ontwikkeling in tijden van economische crisis. We hebben met de huurovereenkomst één van de grootste vastgoedtransacties in Rotterdam dit jaar afgesloten, in een vastgoedmarkt die vooral gekenmerkt wordt door stagnatie", aldus Gerard van Drielen, lid van het College van Bestuur.

 

Reacties