Grote partijen doen mee: 'De markt was ineens klaar voor een online vastgoedbeurs'

Grote partijen doen mee: 'De markt was ineens klaar voor een online vastgoedbeurs'

Na het grote succes van Building Futureproof van 16 april volgt nu een nieuwe editie, van maar liefst drie dagen lang: Real Estate Futureproof. Hoe is het organisator Wouter Truffino gelukt om de hele vastgoedmarkt de online beurs te laten omarmen? Wat zijn de plannen, wat de verwachtingen? VJ ging in gesprek met hem.

Van 30 juni tot en met 2 juli 2020 vindt de online vastgoedbeurs Real Estate Futureproof plaats. Niet één, niet twee, maar maar liefst drie dagen lang online stands bezoeken, ronde tafelgesprekken bijwonen, interessante lezingen van sprekers volgen, informatie uitwisselen, kennis vergaren en natuurlijk contacten opdoen door één op één te netwerken. “We hadden al plannen om een vervolg te geven aan de beurs van 16 april en door het aantal aanmeldingen en de enthousiaste reacties van bezoekers, dacht ik dit moeten we groter maken en drie dagen organiseren!”, zegt Truffino enthousiast tegen VJ.

Stappen zetten
Webinars bestaan al langer en worden in deze tijd veelvuldig gegeven, maar een online beurs van dergelijk formaat is nieuw. Hoe is Truffino op dit idee gekomen? “Wij doen met Holland ConTech & PropTech al sinds 2018 online events. Ik kwam net terug van skivakantie, daarna was het carnaval en ik dacht dat kan nog prima, want ik had het idee dat corona wel zou overwaaien. BNR liet in die week iemand horen over een coronaplan en ik dacht op dat moment dat dat helemaal niet nodig was."

"Maar twee weken later was de werkelijkheid anders. Het was vrijdagmiddag en ik riep het hele team bij elkaar. Ik zei hen dat corona ons zou gaan raken en dat vele anderen zouden gaan doen wat wij al deden; webinars organiseren en dat wij stappen moesten zetten. Iedereen heeft het hele weekend nagedacht en die maandag zijn we bij elkaar gekomen om alle innovatieve ideeën uit te wisselen. We wilden 10x groter denken dan een webinar of podcast, zo ontstond het idee van een online beurs. Dat plan zijn we verder gaan uitwerken en hebben we heel snel op weten te zetten. Met het grote succes van de eerste editie tot gevolg. De reacties zijn echt supergaaf, de markt heeft het direct omarmd”.

Ontmoeten = gunnen = business
Building Futureproof was de eerste online beurs van Europa en de eerste online bouwbeurs van de wereld. Hoe heeft Truffino de markt zo snel kunnen overtuigen van dit product? “Het is natuurlijk heel laagdrempelig. Online is een makkelijke manier om content onder de aandacht te brengen van een breed publiek en je bent snel in verbinding met elkaar. We hebben bijvoorbeeld de ‘at random networkmeeting’ ingesteld waarbij twee personen willekeurig aan elkaar gekoppeld worden en drie minuten de tijd hebben om kennis te maken en als het contact interessant is, wissel je gegevens uit. Op een offline beurs trek je toch gauw naar mensen toe die je al kent om even bij te praten en op deze manier doe je nieuwe contacten op met mensen die je anders nooit had leren kennen. In de vastgoedbranche is het belangrijk om elkaar te kennen, omdat er vaak ook gunnen bij komt kijken en elkaar spreken betekent deals sluiten. Ik heb van veel bezoekers van de eerste editie gehoord dat zij meerdere concrete leads hebben overgehouden aan de dag, daar doen we het voor!”

Duurzaamste event
Een ander bijkomstig voordeel van een online beurs is volgens Truffino de duurzaamheid. “Het is het meest duurzame event dat er bestaat. We staan niet met z’n allen in de file, we hebben geen materiaal nodig voor stands, er is geen voedselverspilling, geen hal die verwarmd en verlicht moet worden, etc.”

Combinatie offline en online
Truffino zegt over de online beurs trots: “Dit is een blijvertje!” Ook na de coronacrisis blijven zij online beurzen organiseren. “We gaan het combineren, offline en online versterkt elkaar. Online is kort en krachtig en bij offline kun je meer diepgang bieden, dus de combinatie is perfect. Met de online beurs willen we uitgroeien tot zo'n 50.000 bezoekers en dat is offline (voorlopig) niet haalbaar. We gaan de online beurs vier keer per jaar organiseren specifiek voor vastgoedprofessionals, twee keer voor Nederland en twee keer voor de global market, want online kent geen grenzen. Daarnaast gaan we ook nog drie andere online beurzen organiseren.”

Bang, in positieve zin
Om de vraag of Truffino stiekem al denkt aan 10.000 bezoekers moet hij lachen en antwoordt: “Ik durf het gewoon niet uit te spreken, ik ben er bang voor, in positieve zin dan natuurlijk. Bij de eerste editie hoopten we op 1.000 bezoekers, dat werden er 1.798. De beurs wordt gedragen door mediapartners, waaronder Vastgoedjournaal, waardoor het mogelijk is voor bezoekers om gratis deel te nemen. De partners kunnen hun gehele netwerk uitnodigen en zo is de beurs toegankelijk voor elke vastgoedprofessional, van stagiair tot CEO. We zetten nu in op 5.000 bezoekers, maar omdat het zo toegankelijk is kan het best dat we de 10.000 aantikken. Ik kijk er enorm naar uit!”

Ook deel uitmaken van deze succesvolle beurs?
Heeft u interesse in deelname aan Real Estate Futureproof? Kosten voor deelname zijn niet te vergelijken met offline beurzen en u kunt nog meedoen! Geïnteresseerde sprekers met een inspirerend verhaal kunnen zich aanmelden, net als standhouders. De eerste sprekers zijn bekend: Maarten de Gruyter & Sander Schimmelpenninck (met Quote’s vastgoed podcast: Eind Goed Vastgoed), Peter Göbel samen met Tom Berkhout, Jeroen Lokerse, Coen van Oostrom, Michel Baars, Boris Geheniau, Remco Claassen en Yuri van Geest. En de eerste namen van standhouders zijn: ABN AMRO, Amvest, Blauwhoed, EDGE Technologies, ESRI, ING Real Estate Finance, Ortec Finance, New Horizon, Rabobank REF, TBI Woonlab, VORM en Yardi. Wilt u zich ook aan deze mooie rij namen toevoegen, stuur dan een mailtje naar info@realestatefutureproof.nl.

Advies op maat van Yuri van Geest
Als laatste is er tijdens de driedaagse een bijzondere besloten sessie waar Truffino graag iets over wil zeggen: “Yuri van Geest geeft live advies aan CEO’s van bedrijven. We zijn hiervoor op zoek naar acht CEO’s met een nummer 1 vraagstuk over bijvoorbeeld leiderschap of op strategisch niveau. Deze vraag stelt de CEO live tijdens de besloten sessie en Yuri van Geest denkt dan mee over de toekomst van het bedrijf en adviseert hierover op maat. Dit is een fantastische kans voor bedrijven!” Meedoen aan deze bijzondere sessie kost 300 euro. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via de mail.

Interesse om mee te doen aan deze online vastgoedbeurs met een stand of inhoudelijk? Neem dan contact op via  info@buildingfutureproof.nl of  http://buildingfutureproof.nl/realestatefutureproof/

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021