Herontwikkeling kantorenwijk Rijnhuizen in volle gang

De van oorsprong kantorenwijk Rijnhuizen in Nieuwegein ondergaat een transformatie naar een gemengde leefwijk met een nadruk op wonen en leven. Een kleine greep uit de plannen. 

Bouwhuis Groep zal aan de Edisonbaan een negental oude kantoorpanden, totaal ca.15.000m2 bvo herontwikkelen naar 240 huurwoningen die variëren van 50 m² tot 105 m². Het ontwerp van het EdelPark past geheel in hun unieke woonconcept Edelwonen, waarin woonkwaliteit, veiligheid en sociale interactie een belangrijke rol spelen. Hierover kunt u volgende week een uitgebreid dubbel-interview verwachten met directeur Jonald Bouwhuis en ontwikkelingsmanager Gerard de Jager.  Hier zal ook ter sprake komen de extra vraag op dit moment van institutionele beleggers en (private) fondsen naar woonprojecten in de middenhuur.


Net als de buurt is de gemeente Nieuwegein blij dat er een mooi plan ligt voor de leegstaande bedrijfspanden aan de Edisonbaan. “Met de realisatie van het Edisonkwartier maken we een kwaliteitsslag die past bij onze visie en kunnen er meer gezinnen in Rijnhuizen komen wonen”, aldus wethouder Hans Adriani. “Het is fijn dat ondanks de coronacrisis de initiatieven voor woningbouw doorgaan, want de woningnood is niet minder geworden.”  

  

Reacties